Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

10.04.2014

La Moussaka del Sector II, una macro de macros

Moussaka2014



75 castors i llúdrigues i fures, 130 llops i daines, 116 ràngers i noies guia, 106 pioners i caravel·les, 39 truc, 93 caps i 13 voluntaris van participar de la Moussaka
 
El passat 22 i 23 de març, els 9 agrupaments del sector II es van llevar "ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora" per marxar junts a la Moussaka, que va tenir lloc al terreny del Solà a Sant Quirze de Besora. Tot i les males previsions meteorològiques, les unitats anaven arribant al terreny i plantant les tendes sota un sol radiant. Després de dinar, en una rotllana que va costar molt de construir donat l'espai i la quantitat de gent que érem, va arribar l'hora d'afrontar el que ens havia reunit allà a tots plegats.
 
Com ja se sabia, feia temps que les relacions entre els 9 regnes del sector no funcionaven, la sequera i la manca de primeres matèries havia tensionat les relacions dels poblats. I per posar fi a aquesta situació s'ho van voler jugar tot a la gran batalla. Calia, però començar a entrenar-se, i així ho van fer dissabte a la tarda. Els regnes es van dividir per tipus de cavalleria i van entrenar-se durament. Al vespre l'entrenament seguia i sembla ser que algun poblat destacava per sobre dels altres amb el seu crit de guerra.
 
Al vespre, però, tot va canviar. Els avantpassats de la civilització es van personificar al ritme dels tambors i van mostrar-los la seva decepció per no ser capaços de viure en comunió, com ho havien estat fent durant molts i molts anys abans. Els regnes, avergonyits, van voler canviar la situació i es van comprometre a construir i reforçar el símbol de la seva civilització, la MOUSSAKA. I al ritme dels tambors, per tal de materialitzar el seu compromís,  van cantar "moussaka sóm sector 2, tots decidim, tots construim un món millor".
 
Diumenge al matí, cada branca, experta en un tema va començar a donar forma a la nova era d'aquesta civilització i van posar les bases de com volien que fos en quant a les següents temàtiques: com viure la diversió i el joc, el medi ambient, les relacions entre homes i dones (gènere), les formes d'organització (la força de l'autogestió) i la presa de decisions. Finalment, van compartir les bases d'aquesta nova era i van tornar a la nostra ciutat on hauríen de posar en pràctica i treballar per aquests principis.


Comparteix