Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

11.07.2014

10 consells per fer bones fotos de campaments



Ara que anem de campaments i volem conservar un record ben fresc, us proposem uns consells per explicar en imatges els campaments! Un dels millors recursos per mostrar tot allò que fem és la fotografia. Seguint aquests consells, obtindrem fotos creatives, originals i espontànies. Si les envieu a comunicacio@escoltesiguies.cat, les difondrem tant com podrem!
1. Observem allò que ens envolta a través dels reflexes: un dia de pluja, un bany al riu o bé un mirall poden ser recursos molt útils per fer una foto original i divertida.


Foto de l'AEiG Sant Narcís

2. Dibuixem amb llum: obtindrem fotos molt creatives i amb resultats sorprenents. Ho podem fer durant una nit de campaments. Només és necessària una font de llum com un lot i jugar amb el temps d'exposició de la càmera. Podrem escriure missatges, dibuixar objectes, formes...segur que ho passarem genial fent-les!


Foto de l'AEiG Tsunami

3. Plasmem un detall: no sempre hem de fer una foto a una cosa o una persona sencera. Una opció molt interessant és concentrar l'objectiu en un detall, per exemple només la cara, una mirada, un gest, primers plans mirant a càmera, peus caminant,... és la millor manera de transmetre emocions a aquells que veuran les nostres fotos.


Foto de l'AEiG Montpalau

4. Selfies: hi ha tantes maneres de fer retrats... aprofita-les! Serem els protagonistes de les nostres històries i si, a més, envieu les fotos a comunicacio@escoltesiguies.cat, tota l'associació les veurà. Sempre recordarem les vivències personals amb l'agrupament.


Foto de l'AEiG Mestral

5. La importància del missatge: Fem fotos del què escriuen els nens, nenes i joves. Aquesta és una molt bona manera de transmetre els sentiments que vivim de campaments i de fer arribar un missatge clar a la societat.


Foto de l'AEiG Montpalau

6. Busquem l'espontaneïtat: hi han vegades en que les fotos es veuen massa preparades. Les fotos es veuen més forçades i menys naturals així. Està bé tenir fotos “de pose” però els resultats de les nostres fotos milloraran si busquem l'espontaneïtat. Les persones que fotografiem es sentiran més lliures si els fem fotos mentre fan activitats que els diverteixin i no han de parar per mirar a càmera i somriure. Les fotos naturals a nens i nenes queden especialment boniques i transmeten emoció.


Foto de l'AEiG Pinya de Rosa

7. Canviem la perspectiva:  Intentant trobar nous angles donaràs sensació de profunditat a les fotos. Podem fer la foto des de dalt o des de baix. Aixecant-nos i disparant cap avall sobre el nostre objectiu o col·locant-nos el més a prop del terra que puguem i disparant cap a dalt. Així farem que faràs fotos molt interessants.


Foto de l'AEiG Erol

8. Creem ombres i siluetes: el grau de llum de la foto comunica un missatge. Normalment és llum natural i uniforme, sense ombres. Proposem trencar esquemes!


Foto de l'AEiG Nostra Dona del Tura

9. Jugem amb el contacte visual: un nen/a mirant el seu/la seva cap, una mirada de complicitat, mirar directament a l'objectiu... ajuda a crear una història.


Foto de l'AEiG Tsunami
 
10. Aprofitem per fer fotos d’acció: les fotos fent ruta, muntant tendes, fent servei, les fotos d'acció són les que millor reflecteixen tot el que, com escoltes i guies, fem per deixar el món millor de com l'heu trobat.


Foto de l'AEiG Tsunami


Via Minyons Escoltes i Guies de Catalunya


Comparteix