Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

11.07.2014

Escoltisme i model social



La crisi augmenta la injustícia social. El sistema actual amaga la pobresa.
 
Un milió de catalans (deu vegades el camp nou ple), no han pogut encendre la calefacció aquest hivern segons la Fundació Acció, Benestar i Desenvolupament i l’entitat Ecoserveis.
 
El 2012, Càritas va acompanyar més de 23.000 famílies de la nostra demarcació (en tot MEG som unes 12.000 famílies). Ha obert un centre d’acolliment familiar, vuit centres de dia per a infants i adolescents, un servei d recollida de menors a l’escola, dos casals per a joves i adolescents, tres nous espais de reforç educatiu per a infants i un centre per a atendre a nadons i les seves mares. Va atendre més de 1.100 sol·licituds de mediació en l’habitatge per a evitar l’exclusió residencial. Al 2013 va ser pitjor.
 
I aquí entreu vosaltres, els caps! El dissabte, dinant a casa tot just després de despertar-vos… la mandra d’anar al cau encara amb els macarrons a la boca. Aleshores penses en el somriure d’aquell castor o la vacil·lada de la caravel·la que els porta a tots bojos. Menges un iogurt i cap al cau.
 
Pensem que aquí cal sumar-hi la delicada i crua situació que estan vivint moltes persones al nostre voltant. Volem dir-vos que aquesta situació l’hem de transformar. El cau té un paper en aquest canvi i vosaltres una gran responsabilitat. Els escoltes i les guies dels agrupaments han de conèixer la realitat de la nostra societat i han de poder plantejar-se què falla i què funciona.
 
Apostem per un canvi de model social que comenci al cau. Fem real el que defensem. Fem bé les tasques. Siguem transparents. Actuem amb responsabilitat i fem activitats de qualitat. Mostrem als joves i a la societat que un món diferent és possible.
 
I tot això només per dir-vos allò que ja sabeu. “Deixem cada dia el món una mica millor de com l’hem trobat”.

Comissariat de la Demarcació del Barcelonès

Font: El Correu 89, secció MEG Opina. Estiu 2014


Etiquetes

Comparteix