Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

09.10.2014

Tancarem el CIE: signem el manifest i defensem els drets humans!



Des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ens adherim al manifest per al tancament del tancament del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

La campanya, impulsada per SOS Racisme, lluita pel tancament del CIE de la Zona Franca, a Barcelona. En aquest espai es retenen fins a dos mesos persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i on ningú va poder que diverses persones hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi.

Tot i això, aquesta qüestió no és territorial sinó global, ja que aquestes instal·lacions, siguin on siguin, vulneren els Drets Humans. El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.

Més informació
Els Centres d’Internament per a Persones Estrangeres són centres no penitenciaris on s’interna les persones estrangeres que han estat detingudes per trobar-se en situació administrativa irregular –no tenir papers – abans de ser expulsades.

El règim d’internament als CIE és encara més precari que el dels centres penitenciaris, ja que es vulneren drets fonamentals: dret a la sanitat, a la tutela judicial, a la intimitat i a la comunicació; sense lavabos a les cel·les, sense atenció mèdica a les nits, sense intimitat ni garanties, amb les visites restringides…

Per tal saber una mica més sobre els CIE i què està passant en aquests centres us recomanem el programa 30minuts “CIE,presó administrativa”.

La campanya
Trobareu més informació de la campanya a:

Web: www.tancaremelcie.cat
Twitter: @tancaremelcie
Facebook: tancaremelcie

Pels propers 17 i 18 d’octubre està prevista una mobilització pel tancament del CIE de Barcelona.

Via Minyons Escoltes i Guies de Catalunya


Comparteix