Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

19.03.2015

Diverses entitats juvenils del districte de Sarrià–Sant Gervasi de Barcelona reclamen un local per fer-hi activitats

Les joves reclamen un espai pel jovent del districte Anna Civit



El passat dissabte 14 de març col·lectius i entitats de Sarrià-Sant Gervasi (entre elles diversos agrupaments de la Demarcació del Barcelonès) es van reunir en un acte reivindicatiu per reclamar un espai pel jovent del districte. L’acció, una activitat conjunta entre 4 caus i dos esplais del districte, aplegà 300 joves

Fa mesos que diferents col·lectius i entitats d’aquest districte de Barcelona es reuneixen per posar solució a una problemàtica comuna: la falta de locals juvenils. Sota el lema “a Sarrià i a Cassoles el jovent no tenim lloc” aquest passat dissabte 14 de març haver-hi una jornada reivindicativa per visibilitzar davant del veïnat i l’administració la situació de moltes d’aquestes entitats.

“Davant la insatisfacció envers el tracte de les institucions polítiques del Districte i la situació indigna i precària que patim, vam decidir recuperar l'espai públic per a dur-hi a terme un conjunt d'activitats organitzades pels caus i esplais del Districte i la plataforma NoTenimLloc. L’objectiu ha estat mostrar la clara manca de locals que existeix avui dia a Sarrià i a Sant Gervasi tot dinamitzant un espai en progressiva restricció i privatització, com és el carrer”, argumentava Luca Raventós, portaveu de la plataforma.

Fa mesos que diferents col·lectius i entitats d’aquest districte de Barcelona es reuneixen per posar solució a una problemàtica comuna: la falta de locals juvenils

La jornada va arrencar a les quatre de la tarda a la Plaça del Consell de la Vila de Sarrià amb una activitat conjunta entre sis esplais i caus del Districte. Hi van participar fins a 200 infants. Les activitats es van desenvolupar en quatre places diferents de la vila, on hi estaven distribuits per edat. Tots els jocs i les dinàmiques pretenien transmetre als infants la problemàtica a la qual es veuen sotmeses aquestes entitats i crear certa cohesió entre les mateixes: des de jocs de coneixença i confiança fins a tallers de pancartes i bastoners, aquest darrer, organitzat per la colla de cultura popular 'El Bastó de Sarrià'.

Diferents col·lectius i entitats treballen per posar solució a la falta de locals juvenils / Anna Civit

 

Segons les caps d’agrupament de l’AE Wé Ziza, Rosa Gras i Mariona Bertran, el fet de dependre de diversos equipaments complica molt la logística i organització de les seves activitats. “Fem reunions a La Fontana i a Casa Sagnier, tenim el material al Centre Excursionista de Gràcia i fem cau als jardins Brusi. Disposar d'un espai on poder aglutinar-ho tot ens facilitaria la feina i la possibilitat d’implicar-nos i estar molt més presents al barri”. Tot i així, i segons Laia Jubany, membre d’Esberla - Assemblea de Joves de Sarrià, la resposta del Conseller de Joventut del Districte, Pol Lliró, davant la falta d’espais i locals que responguin a les necessitats reals dels col·lectius juvenils, ha estat reconèixer que és una cosa “que no es pot canviar a cap equipament del Districte”.

La jornada es va veure interrompuda per la pluja i la calamarsa, que va obligar a l’organització a canviar les activitats previstes per la tarda. Es va anul·lar la cassolada convocada i la xocolatada de tancament es va haver de realitzar entre el vestíbul de l’estació de Ferrocarrils de Reina Elisenda i una part del carrer del davant que queda coberta per un pont. El mal temps ressaltà, encara més, la manca de sostre i de suport d’aquestes entitats dins el districte.

 

Sota el lema “A Sarrià i a Cassoles el jovent no tenim lloc” la jornada volia visibilitzar la situació de moltes entitats del barri / Anna Civit

Cap a quarts de vuit, els agents de seguretat de l’estació van fer fora de manera coactiva a les joves que seguien refugiades de la pluja dins del vestíbul de l’estació i que estaven acabant de servir la xocolata als últims nens. Tant el cap d’estació com els agents de seguretat privada no només es van mostrar poc comprensius davant la situació de fred i pluja sinó que van intimidar sota amenaces d’identificacions i l’arribada dels mossos.

Tot i aquest final passat per aigua la plataforma va qualificar la jornada “d’exitosa” tant per la participació obtinguda malgrat el temporal com per la motivació de totes les entitats assistents. “La cassolada es tornarà a convocar després de Setmana Santa i les reivindicacions seguiran fins que el nostre objectiu s’hagi assolit”, va concloure el portaveu de la plataforma.

La Plataforma NoTenimLloc

La plataforma està formada per quatre grups escoltes (AE Wé Ziza, AEiG Pere Quart, AEiG Sant Ignasi i AEiG La Bonanova), dues assemblees de joves (Esberla - Assemblea de Joves de Sarrià i l’Assemblea de Joves de Cassoles), La Borda Feminista (assemblea feminista del Districte), el grup de bastoners El Bastó de Sarrià, la Comissió de Festes Alternatives de Sarrià i el sindicat d’estudiants SEPC de l’IES Costa i Llobera.

Noticia extreta del Setmanari La Directa



Etiquetes

Comparteix