Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

11.06.2015

Un estiu, tres Casals Escolta!



El projecte de casals d’estiu escolta de la Demarcació del Barcelonès  va néixer el curs 2007-2008 amb la realització del Casal d'Estiu Escolta Mestre Morera a Ciutat Meridiana, amb la col·laboració de l'Escola Mestre Morera.

Anys més tard, la Demarcació del Barcelonès ha consolidat el seu projecte i ha assolit ser un model d'èxit portant l'escoltisme a llocs on, fins al moment, hi era absent. Després d'aquest llarg recorregut, la Demarcació del Barcelonès va inaugurar el curs 2013-2014 el seu segon casal d'estiu escolta al Guinardó, amb la col·laboració de la Cooperativa de Mestres - Escola Guinardó.

Aquest any, la Demarcació ha fet un pas enllà i ha iniciat el projecte a un nou barri, el Carmel, on es realitzarà el tercer Casal, el Casal d'Estiu Escolta Les Coves d'en Cimany amb la col·laboració amb l'escola que duu el mateix nom i que està iniciant el procés per esdevenir Comunitat d'Aprenentatge..

Els tres Casals acolliran infants i joves de 3 a 12 anys amb la voluntat de reforçar el contacte amb la ciutat i la coneixença dels diferents barris mitjançant descobertes d'entitats, d'espais verds, de la gent del barri i de la immensitat d'entorns desconeguts que ens ofereix Barcelona.

Es treballarà a través de petits projectes perquè els infants siguin realment els protagonistes del Casal i es potenciarà que els nens i nenes siguin proactius, que decideixin què volen fer, creant i inventant ells mateixos jocs nous i fent volar la imaginació. Tot això, lligat a través d’un eix d’animació que serveixi de motivació per a tots i totes.

A més a més, un cop tancades les inscripcions amb més de 200 infants i joves, aquesta setmana tindran lloc les reunions informatives amb les famílies inscrites als diferents Casals d'Estiu.
 



Comparteix