Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

02.07.2015

Una setmana al Casal d'Estiu Escolta Guinardó!

Els nens i nenes de P3 encaren el projecte. Volen fer uns cavalls de joguina!



Us heu preguntat mai quin és el dia a dia d'una Casal Escolta? El Casal del Guinardó és l'únic dels tres de la Demarcació del Barcelonès que ja ha viscut una setmana sencera i ens expliquen a què han dedicat aquest temps!

El projecte
Cada dia els infants i joves i joves del Casal treballen pel seu propi projecte. D'aquesta manera ells són els protagonistres dels Casal, prenen responsabilitats i, alhora, fan volar la imaginació. Els projectes són infinits i cada grup d'edat tria el seu. El grup de P3 del Guinardó - per exemple - està preparant uns cavalls de joguina! No és increïble descobrir tot el que podem fer amb les nostres pròpies mans i amb materials reciclats?

Descobertes i sortides
Els dijous i els divendres són els dies per fer descobriments prop de l'entorn i fer sortides a l'aire lliure. Enguany, el Casal d'Estiu té tres objectius fonamentals que vertebren tota la tasca educativa i són el fil conductor de les activitats que es duen a terme: viure l’experiència escolta a l’aire lliure, treballar el gènere i conèixer i participar al barri. És per això que cada setmana els nens i nenes del Casal visitaran entitats properes que treballen el gènere o la natura. Contacontes sobre els rols, tallers sobre els ocells o el cicle de l'aigua, i molt més, són les descobertes que els esperen.



Els nens i nenes de P3 fan la descoberta urbana. Expliquem contes alternatius per a treballar els estereotips i el gènere.


Les valoracions
Les valoracions ens fan créixer, millorar, ser crítics, conéixer-nos més. També evidencien allò que ens agrada i allò que no tant. És per això que un espai molt important de cada dia és la valoració dels nens i nenes del Casal que, a través de jocs i dinàmiques, expressen allò que senten.

Però ep! El Casal d'Estiu també té els seus dies per a remullar-se i dir adéu a aquesta calor. Els dimarts i els dimecres són els dies per a refrescar-se a la piscina!!


Etiquetes

Comparteix