Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

03.07.2015

Coneix els Llops, els Lleopards, els Lleons i les Papallones Alé del Casal Les Coves d'en Cimany!



Tot ha començat quan, el dilluns dematí, entràvem il·lusionats al casal. Ens va sorprendre una visita inesperada de la Fada Morgana, que és una fada que viu a la ciutat, però està molt cansada  de tota la contaminació que troba al seu voltant i vol anar a viure al bosc. És per aquest motiu que entre tots els nens i nenes del Casal d’Estiu Escolta Les Coves d’en Cimany, ajudarem a fer realitat el somni de la nostra nova amiga, durant les properes dues setmanes! Per poder-ho aconseguir, primer vam haver de fer tot un seguit de proves sobre el reciclatge, la contaminació acústica i lumínica i sobre l'aigua. Moltes gràcies!
 
A part d'ajudar a la Fada Morgana entre tots, cada grup ha fet coses diferents!


 
Els de P3 i P4 han conegut les seves monitores i monitor: la Laura Coll, la Montse i el James. Junts, han decidit que el seu nom de grup és Llops! Com que ha fet molt sol, hem aprofitat per fer guerres d’aigua i remullades  al pati. Ens ha ajudat molt tenir a la motxilla la crema, roba de recanvi i una ampolla d’aigua, per no passar tanta calor.

També hem pogut anar tots els nens i nenes de P-3 fins a 1r de primària a la piscina del llac! Dimarts vàrem parlar de les normes que havíem de tenir en compte, per poder anar a la piscina: caminar sense córrer  per no caure, portar manguitos,  no endur-nos joguines…

Va ser la primera sortida del casal i els petits i petites van passar-s’ho d’allò més bé tirant-se a l’aigua i jugant amb els companys/es.
La segona sortida va ser a Collserola, on vàrem poder gaudir de la natura i conèixer a nous animals, com la família de porcs senglars que van visitar-nos, per donar-nos la benvinguda al bosc. Els més petits van poder construir un tipi i van convertir-se en uns súper exploradors!

I, tot i que la setmana ha passat molt ràpid, hem anat aprenent moltes coses: quan tenim pipi hem d’avisar als monitors/es i que abans de pegar a un company, és millor parlar-ho entre tots i solucionar el problema. Però això no és tot… perquè els Llops JA TENIM PROJECTE!!! Volem conèixer els diferents animals que viuen al mar, fent un petit recull de fotografies i una descoberta a la platja.



Els nens i nenes de P5 i 1r, juntament amb les seves monitores, la Laura Andreu la Jandira i la Natalia, han decidit que el seu grup es dirà Els Lleopards. Dimarts van anar al parc de la Creueta del Coll per jugar molt i conèixer millor el barri. Dimecres també van anar a la piscina, i a la tarda van decidir que el seu projecte de grup serà aprendre a ser cuiners! A veure com se'n surten...! 

El dijous, com tots els altres grups, van anar d'excursió a Collserola, i allà van fer un mural amb coses que podien trobar a la muntanya (branques, pedretes, fulles, pinyes, plomes, etc). I Divendres han començat a cuinar, i han fet gelats de suc de fruita. Boníssims! I com tots els bons cuiners, han aconseguit un gorro de cuiners i cuineres ben bonics. I per celebrar-ho, jocs passats per aigua! Quina setmana!



El grup de 2n, 3r i 4t també han triat nom de grup, ells i els seus monitors, Marc, Núria i Joan, es diuen Lleons! També han tingut una setmana molt intensa: han anat a la piscina, han pactat unes normes de grup, s'ho han passat teta amb les remullades a l'escola. Però no només això, també han volgut conèixer més sobre el boscos que tenen a prop de l'escola i què fer per mantenir-los ben nets. A Collserola van poder posar tot això en pràctica. Va ser molt cansat, però quina meravella! Fins i tot van veure senglars i van fer cabanes. Com que el tema els interessa, també han visitat parcs diferents, el de la Creueta del Coll, el del Guinardó i el Turó de la Rovira. 

I els més grans del Casal, el grup de 5è i 6è també tenen molts projectes i reptes. Els Papallones Alé volen muntar -ni més ni menys-  que un torneig de futbol i una cabanya! Qui sap si d’aquest Casal en sortirà una gran futbolista o un gran arquitecte! Els nens i nenes i els seus monitors, l’Aram i la Núria, han viscut una setmana ben intensa.



Durant aquests cinc dies hem viscut moltes aventures, però ja estem desitjant que arribi la setmana que ve, per poder descobrir nous paratges i nous reptes. Quines ganes!! 


Comparteix