Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

17.07.2015

Tercera setmana moguda al Casal d'Estiu Escolta Les Coves d'en Comany



Aquesta setmana ha estat d’allò més mogudeta pels Llops (P3-P4)! Hem rebut la visita d’un follet màgic que ens ha demanat la seva ajuda per recuperar la porta màgica dels contes! El follet, molt agraït, ens està deixant contes perquè els coneguem i en puguem gaudir.  El dimarts vam anar a l’Aquàrium de Barcelona i vam poder veure molts peixos i animals marins. Ens vam quedar ben bocabadats observant-los! A més a més, aquests dies hem pensat quin serà el nostre nou projecte: Les plantes i el seu creixement! Concretament, hem plantat llavors i només ens queda esperar a veure què passa d’aquí uns dies... I per últim no ens podem oblidar de la sortida al Laberint d’Horta! Quantes aventures ens esperen encara? 
 
Els Lleopards (P5-1r) vam rebre la visita, només començar la setmana, del Follet dels Contes, que ens va proposar que féssim unes activitats relacionades amb diferents contes i històries. Parlant de visites, també vam conèixer a l'Oleguer i l'Anna, els nous caps que aquesta quinzena substituiran a la Jandira i la Clara. Benvinguts! Dimarts vam anar a l'Aquàrium i vam descobrir quins peixos hi havia. Dimecres vam anar a la piscina i a la tarda vam decidir que el projecte d'aquesta segona quinzena estarà relacionat amb conèixer i cuidar els animals!! Dijous vam anar d'excursió al parc del Laberint d'Horta. Ens vam perdre intentant trobar la sortida, però al final tots ens en vam sortir. Finalment, divendres hem rebut una carta del Follet dels Contes que ens ha proposat una activitat: reesciure un conte tradicional amb les nostres pròpies idees. Som-hi, no?!

 
El grup dels Lleons (2n-3r-4t) aquesta setmana vam comprovar que teníem companyia al casal, uns nous visitants d'havien apuntat d'amagatotis al casal. Les noves incorporacions són uns animalons molestos qe se'ns posen al cap i fa que ens piqui tot el dia. Sí! Tenim POLLS al Casal!!! Només començar la setmana vam decidir que no volíem tenir aqests companys tan molestos i maleducats que no demanen permís per entrar als nostres cabells i a sobre molesten tot el dia. Així que vam estar tot el matí fent tractament amb vinagre per tal d'eliminar-los. Amb una pinta especial en vam eliminar molts, però com vam descobrir, per tal que desapareguin del tot cal que també ens hi posem i apliquem el tractament a casa!! 
A part l'això, donem la benvinguda a la Cristina, la nova cap dels Lleons que substitueix a la Núria, que va acabar la setmana passada. Gràcies Núria, ens ho vam passar molt bé amb tu!
 
Però aquesta setmana no només hem eliminat polls! També hem descobert la masia de Can Masdeu, que té uns horts enormes i la gent que hi viu és de tot arreu i fan una mica el que volen. Com cada dimecres, vam tornar a a anar a la piscina, però aquest cop vam ser els primers en arribar! Més estona per nosaltres per jugar i refrescar-nos. El dijous vam fer l'excursió al Parc del Laberint d'Horta. Hi havia altres casals, vam córrer, jugar, saltar i amagar-nos per tot arreu. Tot i que ens vam equivocar de camí algunes vegades, vam aconseguir trobar el centre del laberint, on la Laura ens va explicar la història del Minotaure, Teseu i Ariadna. El dinar va ser boníssim, i el parc divertit i amb molts llocs per amagar-nos mentre jugàvem a "Pi".
Finalment, divendres hem jugat a l'"escondite inglés", que és el nostre joc preferit, hem fet una guerra d'aigua per acomiadar la setmana i ja ens estem preparant per dilluns posar-nos "manos a la obra" amb el projecte de Cuina que hem triat entre tots!
 
I les Papallones Alé (5è i 6è) han tingut una setmana realment intensa: Han aprofundit en la seva passó real: amagar-se per l'escola i jugar a trobar-se i perseguir-se. S'hi poden passar hores...! Dimarts van visitar la masia de Can Masdéu, en van vistar els horts i van aprendre algun joc nou. També ells i elles han triat el seu projecte: ni més ni menys que fer un videoclip!! Ja tenim ganes de veure'n el resultat. Però el que és excepcional és que dijous van marxar d'ACAMPADA! Tots carregats amb les motxilles ben plenes, anaven a compartir dos dies amb els nens i nenes del casal Mestre Morera al terreny d'acampada de la casa Can Girona. Ells no ho admetrien mai, però estaven un pèl nerviosos i tot... Han fet jocs amb l'altre casal (competitivitat sana!), activitats d'orientació, dormir completament a les fosques, menjar asseguts a terra... uns complements fantàstics per acabar la setmana!  Descanseu fort, que la setmana que vé ja és la última! 
 


Comparteix