Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

23.07.2015

El Casal d'Estiu Escolta Mestre Morera es rebel·la contra el Rei Pepitus Malvadus



Com ajudar a ser bona persona a un rei manaire i dèspota? Això és el que vam aconseguir al Casal Mestre Morera la primera quinzena de juliol.

Resulta que a l’escola Mestre Morera era part dels dominis del malvat “Rei Pepitus Malvadus”, i cada dia ens obligava a realitzar coses que no ens agradaven gens , senzillament per veure com ens avorríem i per manar-nos a tots; sempre amb l’ajuda dels seus fidels patxe reial i el seu soldat protector, també molt malvats els dos.

Finalment, però, ens vam cansar d’aquesta situació i ens vam rebel·lar! Després de dinar, tots a la vegada, vam decidir no fer més cas al Rei i fer-lo fora del Casal: el vam perseguir tots fins que va ser ben lluny!!!! Ara ja ens podíem organitzar tranquil·lament com nosaltres volíem, sense ningú que ens donés ordres estúpides. Semblava que tot començava a anar bé.

Però al dia següent, el dimecres de la primera setmana, vam rebre un missatge amb fotos d’uns follets: follets que habitaven a la muntanya de Collserola. Resulta que el Rei s’havia refugiat allà, a casa seva. I els hi estava destrossant i embrutant tot!!! Els follets ens demanaven ajuda, ja que era responsabilitat nostra que el rei estigués allà. Al missatge que ens van enviar, ens citaven el dia següent, dijous, al Jardí Botànic de Barcelona, on ens explicarien més detalladament el que estava passant a casa seva amb el Rei.


 
Dit i fet! Dijous vam enfilar cap al Jardí Botànic amb el neguit de què ens dirien els follets... “Com són els follets?” ens preguntàvem tot creuant tooooota la línia verda del Metro. Un cop al Jardí Botànic vam poder visitar i veure tot tipus de plantes i arbres d’altres parts del món, tots molt ben cuidats. A més vam aprendre que hi ha espècies que a la naturalesa, al seu hàbitat natural, ja no existeixen: només es conserven al Jardí. La veritat és que això ens va posar una mica tristos...
Després de la visita al Jardí Botànic i de dinar i jugar una estona vam rebre la visita de la fulleta “Negra Tempesta” i del follet “Pi formós” . Ens van dir que el Rei ho estava destrossant i embrutant tot, que ja no podien viure a casa seva perquè ells necessiten que tot estigui tot net, que sinó perden els seus poders de Follet. Ens van demanar ajuda:  havíem d’aconseguir que el Rei tornés a ser bona persona, però no seria gens fàcil amb un Rei com aquest! Així que els Follets ens van dir que vindrien a visitar-nos al Casal, amb el Rei, la segona setmana i que, fins aleshores, anéssim pensant com ho hauríem de fer per aconseguir que el malvat Rei Pepitus Malvadus es tornés bo.

Tot esperant que els Follets vinguessin al Casal amb el Rei, i mentre pensàvem com ho podíem fer per ajudar al Rei, vam continuar amb els nostres projectes:  el grup dels Eriçons van pescar peixos, en un mar que ells mateixos havien creat. La quantitat de peixos que hi havia era espectacular!!
El grup dels Capgrossos  va organitzar un emocionant torneig de futbol, amb unes medalles i uns trofeus molt i molt macos per premiar la participació i el bon rotllo del torneig.

Per últim, el grup dels Supersònics va cuinar un plat diferent cada tarda, amb unes receptes que van pensar ells mateixos. Tot va quedar deliciós!
Al final va arribar el dia: un matí van arribar els Follets i el Rei! El moment havia arribat!! Per ajudar al Rei vam dir-li tots a la vegada, amb molt carinyo i energia, el que estava bé i el que no, mentre li ensenyàvem cartolines vermelles i verdes per posar-li més fàcil, perquè el Rei ens havia dit que ell volia canviar però que no sabia com es feia això de ser bona persona.

Al final ho vam aconseguir i el Rei es va convertir en bona persona! Ja no seria mai més el Rei Pepitus Malvadus, a partir d’aquell moment es va dir Felicitus Pepus. Per fi els Follets podien tornar a la seva casa!!

Per tot plegat, una quinzena plena d’emocions, viatges, Reis i Follets. Una quinzena intensa i divertida!! Segur que la segona serà igual o, fins i tot, millor!


Comparteix