Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

30.07.2015

"Els paranys de l'amor" tallers de prevenció de relacions abusives de l'Ajuntament de Barcelona



Us presentem el projecte municipal de l’Ajuntament de Barcelona  "Els paranys de l'amor, tallers de prevenció de relacions abusives".
 
"Paranys de l'amor” consisteix en la realització de tallers de prevenció de les violències de gènere i està dirigit a adolescents i joves. És un projecte gratuït per aquelles entitats i associacions educatives sense ànim de lucre.
 
Aquests tallers es realitzen des de fa anys a molts centres educatius de la ciutat de Barcelona i enguany estan fent una nova difusió amb les entitats, associacions, federacions i moviments juvenils d’educació en el lleure.
 
Els tallers tenen la principal temàtica en la prevenció de la violència de gènere entre gent jove. Aquesta inclou la violència de gènere en la parella a través dels estereotips de gènere i els mites de l’amor romàntic, però també altres violències associades que no s’acostumen a visibilitzar tan com són les  sexualitats i els gèneres no normatius, les limitacions de les llibertats sexuals dirigides cap a les noies o les limitacions de les llibertats emocionals dirigides cap els nois a través del fenòmens com el bulling .
 
La durada del taller és de 6 hores, repartides en 3 sessions de 2 hores. El fet que sigui un taller més llarg de l’habitual, s’explica per la voluntat del projecte en procura treballar tots els continguts d’una forma adequada.
 
Per una banda, als “Paranys de l'amor” aposten per introduir continguts innovadors treballant les violències de gènere des d’una perspectiva més àmplia, no només incidint en el masclisme en les relacions de parella, sinó també en les diverses formes de violències de gènere que afecten a les noies i als nois a través dels comportaments no normatius de gènere.
 
Per altra banda, la seva metodologia és dinàmica i participativa, basant-se en la pràctica-reflexiva.
 
El seu horari de tallers és de dilluns a divendres de 9h a 14h, però poden ser adaptables en funció dels horaris de les diferents entitats.
 
Us animem a que si us interessa el projecte i teniu disponibilitats, no dubteu en posar-vos en contacte amb elles.
 
Adjunt a la notícia trobareu el Tríptic de l'Ajuntament i la Descripció del projecte on trobareu tota la  informació relativa els tallers (temàtica, durada, correu de contacte, etc.).


Documents

Etiquetes

Comparteix