Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

14.04.2016

Guia "Dona jove i treballadora"



Des del Grup de Treball d’Emancipació i de Gènere del Consell de Joventut de Barcelona, s'ha elaborat la Guia “Dona jove i treballadora”, una nova publicació dins de la col·lecció No claudiquis! Aquesta guia té com a objectiu visibilitzar la doble discriminació que pateixen les dones joves a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral.

La Guia “Dona jove i treballadora” exposa diferents xifres que demostren aquesta doble discriminació, explica metàfores com la del terra enganxifós o el sostre de vidre i dedica apartats concrets al treball reproductiu i de cura, o a l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, entre d’altres temes. A més, a la publicació també s’informa dels diferents drets laborals bàsics de les persones i de les mesures concretes que reclamem des del CJB per assegurar la igualtat efectiva entre homes i dones. Finalment, la guia acaba amb un seguit de recursos i estudis realitzats entorn a aquesta temàtica.

Podeu llegar la guia online o descarregar-la en pdf a través d’aquest enllaç. A més, també podeu demanar exemplars en paper enviant un correu a cjb@cjb.cat.



Comparteix