Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

21.06.2016

Patis oberts, ens ajudeu a omplir les dades?



En el marc del treball en relació al projecte de Patis Escolars Oberts als Barris, des del CJB han recopilat la informació dels patis de Barcelona que obren les seves portes, generalment, els caps de setmana.


Al full de càlcul que adjuntem trobareu les dades que tenim de les vostres entitats de base. Just a sota trobareu les dades d'aquests centres educatius de la ciutat que ofereixen part dels seus espais per a ser utilitzats per entitats i pel públic en general.

Patis oberts

 

Agrairem que els caps d'agrupament omplíssiu el document amb les dades del vostre agrupament revisades i havent completat l'horari habitual d'activitats dels caus. Des de l'IMEB i des del Programa de Patis Oberts elaboren unes guies d'entitats dels districtes que podem ajudar a completar. Si ens doneu el vist-i-plau els facilitarem les dades dels vostres agrupaments perquè hi constin.

 

Què són els patis oberts?

Els patis escolars de la ciutat s'obren com a espai d'ús públic per a famílies, infants i adolescents fora d'horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolar.

Els objectius principals de l'obertura dels patis escolars són:

- Optimitzar l'ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social, fent possible un ús del pati entre els col·lectius i/o activitats que es puguin realitzar sense interferències tot potenciant la seva interrelació.

- Donar una alternativa de lleure als infants i joves i les seves famílies que s'exerceix de forma autònoma en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

Als patis escolars oberts es realitzen activitats de dinamització educativa de tipus esportiu, artístic i en família. Aquestes activitats són obertes i gratuïtes al barri.

La iniciativa municipal Patis Escolars Oberts al Barri compta amb la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona, de la Fundació Jaume Bofill i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

 

I si hi ha cap agrupament que ja fa ús d'algun pati o escola així com si hi ha algun cau interessat a participar d'aquest projecte, no dubteu a contactar.

 

Moltes gràcies!



Patis oberts


Comparteix