Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

14.07.2016

Nou decret d’activitats de lleure amb menors



El govern ha aprovat el nou Decret de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys per actualitzar la normativa actual i adaptar-la a les noves necessitats i realitats socials. El reglament entrarà en vigor el proper 1 de noviembre.

Principals novetats

Entre les novetats més destacades hi ha la incorporació d’activitats que tenen un component esportiu rellevant però que, alhora, tenen trets substancials que les fan equiparables a les activitats d’educació en el lleure. La norma preveu tres nous tipus d’activitat: els casals esportius, les estades o campus esportius i les rutes esportives, que hauran de complir els mateixos requisits que les activitats d’educació en el lleure, excepte pel que fa a les titulacions necessàries, que seran les pròpies de l’àmbit esportiu i seguiran tenint el mateix interlocutor: el Consell Català de l’Esport.

També destaca l’augment de la seguretat i la qualitat de les activitats; s’incrementa la ràtio en els grups on participen menors de 3 anys a un dirigent titulat per cada vuit participants. En el cas de grups de fins a 10 nens en què hi hagi algun menor de 16 anys, serà d’obligatorietat la presència de dos dirigents. L’augment d’una persona dirigent més per cada desena de participants es flexibilitza en grups de 25 o més participants i passa a ser obligatori a partir de fraccions de quatre. Això es compensa amb l’augment del percentatge de dirigents que han d’estar titulats, per reforçar la figura dels dirigents amb titulació especialitzada. També es crea el càrrec de personal de suport logístic, per diferenciar-lo de l’equip de dirigents i establir l’obligació de ser major d’edat.

Respecte a les notificacions de les activitats, s’amplia l’obligatorietat a aquelles activitats que tenen més de dues nits de durada. A més, el nou Decret permet que les entitats organitzadores facin les notificacions mitjançant una inscripció electrònica i en el termini d’una setmana abans d’iniciar l’activitat, de manera que s’agilitzarà el procés.

Des del CRAJ ja s'ha editat la Fitxa Temàtica 31 “Activitats d’educació en el lleure amb menors”! El nou decret deroga en conseqüència el decret 137/2003, que era la normativa de referència pel que fa a activitats d’educació en el lleure amb menors fins ara. En l’actualització de la fitxa temàtica també podreu trobar informació nova referent a les assegurances i altres aspectes legals imprescindibles de conèixer abans de realitzar qualsevol activitat.

Per a més informació trucar al 93 265 52 17 o enviar-nos un correu a info@crajbcn.cat.

Més info a xarxanet.org



Comparteix