Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

01.12.2016

Dinar d’Aprofitament al Mercat de la Terra Slow Food Barcelona



El 3 de desembre Dinar d’Aprofitament al Mercat de la Terra Slow Food Barcelona. Vols ser voluntari? Vols venir a rescatar aliments?


El proper dissabte 3 de desembre, junt al Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona que es celebra setmanalment al barri del Poble Sec, Espai Ambiental i la PAA co-organitzen un dinar d’aprofitament. Aquest àpat se suma a la llista d’àpats populars contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona, com els Dinars de Sobrats, el Gran Dinar Barcelona o l’Assaig General.

Vols participar?
  • Vine a dinar. És gratuït! Porta, si pots, la teva vaixella o carmanyola!
Programa:
  • 10 a 16h: horari del Mercat de la Terra.
  • 9h: inici de la tria dels aliments a aprofitar. Posada en marxa de la cuina a càrrec de l’equip de cuiners dirigits per la cuinera Eva Davó de “El Divan Taller de Cuina”.
  • 14h: inici de l’àpat.
 
El malbaratament alimentari, un problema ambiental de primer ordre
Recordem que cada any, el conjunt de catalans (llars, restauració i comerç) malbaratem més de 240 mil tones d’aliments. I una quantitat superior es perd també en el sector de la producció i processament dels aliments.
Per això cal impulsar iniciatives destinades a visualitzar el problema i modificar tant els hàbits de consum com la manera com es comercialitzen els aliments: menjar fresc, de qualitat, amb cadenes curtes i de proximitat ha de suposar també menys malbaratament.
L’origen dels aliments aprofitats: l’espigolada
El 22 d’octubre prepararem un dinar a partir d’aliments espigolats: recollits d’excedents de comerços locals i productors del mercat al llarg de la setmana anterior. Aprofitarem aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat de la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.


Comparteix