Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

24.02.2017

I l’1% de la Demarcació del Barcelonès és per a…



PROACTIVA OPEN ARMS!

La Demarcació del Barcelonès va decidir en la passada Assemblea de Demarcació, que els 454,93€ anirien a parar a l’organització Proactiva Open Arms.
Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència en les costes espanyoles.

Si doneu un cop d’ull al seu web, veure com allà ens expliquen com va començar aquest gran projecte: “Tot va començar amb unes fotos de nens ofegats en una platja. Vam pensar: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s'estan morint i ningú els ajuda?”
 
Actualment la seva missió se centra en dues zones geogràfiques prioritàries:
  • Mediterrani central: Les morts i desaparicions de migrants al Mediterrani Central s'han multiplicat i Proactiva Open Arms col·labora preventivament amb una embarcació de salvament i vigilància, per ajudar a evitar més morts.
  • Lesbos, Grècia: Des de principis de setembre del 2015, s’han traslladat a l’illa de Lesbos per ajudar als refugiats que arribaven a la costa grega. Actualment segueixen la seva tasca, vigilant i salvant vides. 


Comparteix