Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

24.03.2017

L’altaveu d'un poble oblidat




 
"Des de l'agrupament escolta Sant Ferran, els joves de Truk 2 hem endegat un projecte amb moltes ganes i sobretot amb l'esperit de poder fer ressò de la situació que encara perdura als campaments del poble sahrauí.
 
El nostre projecte consisteix a conscienciar a la gent sobre la situació que hi ha als camps de refugiats situats al sud d'Algèria. Per tal de poder realitzar aquest procés hem decidit desplaçar-nos fins allà per viure la situació de primera mà i endinsar-nos en una realitat completament diferent.
 
Anar allà serà un gran repte que hem decidit emprendre però sempre aportant els valors del cau als campaments. Una manera que hem trobat per transmetre la nostra energia ha sigut preparant una sèrie de jocs per als joves i infants dels camps de refugiats com el salta-foulards, el joc del mocador, partits de futbol... De tot una mica. Un cop allà realitzarem un reportatge audiovisual per després poder mostrar-lo aquí i intentar, com el nostre projecte es tracta, conscienciar a tota la gent possible. A més a més, ja estem informats de l'existència d'escoles d'art, de cinema i museus que hi ha allà. El nostre objectiu és ajudar-los en petites accions que després perdurin allà com per exemple pintar el mural de l'escola per a discapacitats o visitar els hospitals habilitats que tenen allà.
 
Per a poder dur totes les activitats que hem preparat, hi ha hagut una feina prèvia que ja portem des dels inicis del curs fent a més d'extra-jobs com han estat la venda de sabons artesanals, de calendaris i unes bosses dissenyades per nosaltres mateixos les quals porten la silueta del Sàhara amb la frase emblemàtica de Mahatma Gandhi: "Sigues el canvi que desitges veure en el món".
 
Creiem que el fet d'anar allà ens permetrà poder conèixer la societat que han construït, i saber-ne més sobre el conflicte que han patit des de ja fa 41 anys, que els ha portat a estar en la situació actual. Viure-ho de primera mà ens aportarà una facilitat més gran a l'hora d'explicar-ho i ens permetrà viure una experiència la qual volem donar a conèixer."


Comparteix