Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

24.03.2017

Campaments APS 2017; i la Trobada Formativa prèvia va anar així!



El passat dissabte 18 de març es va realitzar la Trobada Formativa prèvia dels Campaments APS 2017.

Dissabte de bon matí, pioners, caravel·les, trucs, ròvers, caps i animadores, es van trobar per una banda, a Calàbria,66 les participants dels Campaments APS: Generem! I per altra banda, al Casal de Barri de Vallbona les participants dels Campaments APS: Sostres alternatius.

L’objectiu de la trobada era conèixer-se entre els diferents agrupaments de cada campament i començar la formació per preparar els Campaments APS que es faran del 8 al 12 d’abril.

A Vallbona, vam començar fent alguns jocs de coneixença amb el G.E Xaloc, l’ASR Tagore i amb l’AEiG Pau Casals. Les trucaires van arribar adormides però de seguida es van animar! A continuació, vam poder conèixer l’experiència de la Judit i els seus fills, una veïna de Vallbona que ens va explicar què era per ella un habitatge i com havia viscut els darrers anys. Després de dinar, la jornada va continuar a Calàbria, 66 per fer formació amb la TAPE del Barcelonès sobre com organitzar activitats infantils. La miniFOCA va ser un èxit i va permetre al grup començar a preparar les activitats que realitzaran amb els infants de la PAH!

A Calàbria, amb l’AEiG Sant Esteve de Granollers, l’AEiG Fent Camí, l’AEiG Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà i l’AE Guspira també van començar per conèixer-se entre les participants. El pistoler, guerra de petons, roda de presentacions...Fins que van arribar les companyes del Castor Radiofònic! Un projecte de la Demarcació de Girona, que consisteix en un programa de ràdio on es realitzen entrevistes a persones relacionades amb l’escoltisme, es dóna veu i s’informa als Caps . Com que el servei que es farà durant els campaments és realitzar un programa de ràdio feminista adreçat al jovent escolta, vam treballar els diferents formats de programa de ràdio i la ràdio com a mitjà de comunicació en relació al gènere! Havent dinat, vam fer un taller de gènere amb molts vídeos interessants i després de fer Bufar molt el vent per conèixer els conceptes més bàsics del gènere i el feminisme.

La trobada, en què van participar prop de 40 joves i 10 caps/animadores, va ser un èxit i va servir per fer un bon treball previ dels Campaments APS que s’organitzen aquesta primavera des de la Demarcació del Barcelonès.


Comparteix