Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

26.04.2017

El Sector IV impulsem projectes de participació infantil!





A la nostra assemblea de Sector ens vam proposar reforçar la participació infantil en els agrupaments i fer-ho de forma coordinada entre tots. Per aconseguir-ho, cadascun dels agrupaments tindrem fixat en breus un projecte que implicarà participació infantil (PI) orientada al funcionament global de l’agrupament en qüestió.

Aquests projectes poden passar, per exemple, perquè els infants i joves preparin la festa de Sant Jordi del cau, desenvolupin un cançoner d’agrupament, decideixin com remodelar una part dels locals compartits...

La idea és que els projectes siguin clars i realistes, i que ens permetin implementar millores concretes i avaluables en la PI que fem.
Entenem que l’estat de la PI dins de les branques és ja força avançat, però que els infants i joves participen poc de la dinàmica de funcionament del seu agrupament com a tal i, per tant, volem cobrir aquesta mancança.

El primer que hem fet per aconseguir-ho ha estat analitzar quin és l’estat real de la PI dins dels nostres agrupaments, tenint en compte alguns paràmetres que marquen experts pedagogs com Roger Hart, Ana Novella o Jaume Trilla. La TAPE del sector està sent un espai de coordinació essencial dels diferents projectes de PI, i ens està ajudant a manifestar inquietuds, il·lusions, així com també a compartir recursos i generar experiència col·lectiva. A la vegada, des dels espais de sector estem vetllant per la formació dels nostres caps en la matèria, partint de la base que els processos de PI són molt complexos i que els adults necessitem adquirir coneixements pràctics. 

El passat novembre, de fet, va tenir lloc la primera de les dues formacions en PI que, com a mínim, s’esdevindran durant el curs 2016-2017. En aquesta primera formació, vam fer una exposició genèrica sobre què entenem per PI, a càrrec del Marc Rivas, i vam comptar amb la presència d’un esplai (el Totikap) i un agrupament (l’AEIG Rudyard Kipling) que ens van explicar les seves experiències participatives.

En els propers mesos anirem concretant i executant els diferents projectes de PI. Us mantindrem informats al respecte!


Comparteix