Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

26.05.2017

Així va viure la Jamborinada l’AEiG Joan Maragall



El  cap de setmana del 29-30 d'abril, el Joan Maragall vam poder participar a la trobada d'escoltes més gran feta mai a Catalunya, la JAMBORINADA!!!

 
Va ser una jornada històrica, i això es respirava en l’ambient. Una gran trobada que des de fa molt de temps han estat organitzant moltíssimes persones del moviment escolta, persones que hi van posar el cor, les capacitats  i moltes hores perquè tot sortís bé i poguéssim centrar-nos a viure-ho. La ciutat de Tàrrega i els seus escoltes i amics es van abocar a acollir-nos. Entre tots, escoltes, voluntaris, institucions, van aconseguir que fos un cap de setmana amb diversió, contingut i compromís.
 
Els Castors i Llúdrigues van fer, jocs relacionats amb els quatre elements de la natura: aigua, aire, terra i foc. Els Llops i Daines, repartits pel parc de Sant Eloi, van fer jocs relacionats amb els invents per canviar el món. Els Ràngers i Guies, vora la llera del riu, van fer activitats sobre la diversitat, les fronteres i els conflictes. Els Pioners i Caravel·les, a l’altra banda del riu, feien tallers sobre les desigualtats socials, internacionals i de gènere. Els Trucs i Clans, repartits pel barri antic, feien tallers sobre temes que ells mateixos havien proposat: món laboral, xarxes socials/relacions interpersonals, capitalisme/cooperació.
 
Totes aquestes activitats estaven directament relacionades amb l'eix d'animació de la Jamborinada, un eix que parlava sobre el temps que dediquem a fer coses positives, per a la natura i l’entorn, per als altres i per a nosaltres mateixos. 



 
Ens alegra molt haver sigut partícips d'aquests dies tant especials ja que ha sigut una experiència única per tothom que difícilment es repetirà.
 
Ha estat una injecció d’energia i d’escoltisme amb tot el seu sentit transformador. Som molts i som llavors de canvi. Quina sort!
 
AEiG Joan Maragall.
 


Comparteix