Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

28.07.2017

AEiG Montnegre-Josep Carner: Ens formem per ser millors Caps i Quel·les!




Tot comença a l’espai Jove, on es duu a terme la formació teòrica per diferents formadors especialitzats en el tema, tractem el següent:
  • Les 3 capes, funcionament i retenció de l’escalfor entre la roba que duem posada i el nostre propi cos.
  • Material d’escalada.
  • Prevenció de riscos a la muntanya.
  • Primers auxilis, tipus de contusions i les seves respectives cures.
  • Protocol d’actuació en cas d’accidents.

 
Un cop ja hem pres apunts sobre tot el que ens han explicat, el cap de setmana del 6-7 de Maig hem marxat tots els Caps i Quel·les i un gran nombre de Trucs a la casa Can Palós, situada al costat de Sant Boi amb l’objectiu de tornar a Barcelona amb un munt de coneixements nous respecte la muntanya.

Durant el cap de setmana gràcies als formadors teòrics i d’altres de nous, entre ells hi trobem infermers, membres del GRAE, guies de muntanya i experts en aquest àmbit ens han format respecte diferents aspectes.

Se’ns han fet dues últimes formacions teòriques, ni més ni menys que, l’orientació a la muntanya i la correcta preparació d’una ruta, totes dues bàsiques pel que a nosaltres respecte.

Per altra banda, hem començat a aplicar tot allò que havíem après, hem fet un taller de nusos, hem après a fer una llitera per a poder transportar a algú amb una simple corda, a embenar diferents tipus de fractures, a dur a terme la maniobra de reanimació cardio-pulmonar i a orientar-nos a partir d’un mapa de la zona.

El diumenge ha arribat al punt àlgic del cap de setmana, on hem agut d’aplicar tot el que sabíem realitzant una cursa d’orientació, a partir de la marca de diferents fites en el mapa. Durant la cursa ens hem anat trobant diferents casos d’accidents, tots ells diferents amb protocols d’actuació molt diferents, de manera que, tot el grup en qüestió, havia de socórrer aquell accidentat.

Ha estat un cap de setmana que l’equip de Caps i Quel·les i Trucs sincerament, ha agraït molt, gràcies a la formació desinteressada d’aquests formadors, un cap de setmana de treballar la cohesió de l’equip de caps i sobretot com ja hem dit fins ara, de formar-nos en la muntanya, un aspecte molt necessari quan vas força sovint a aquesta amb infants.

http://aeigmontnegrejosepcarner.com/formacio-muntanya


Comparteix