Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

27.07.2017

[Coves d'en Cimany]: Crònica d'un Casal d'Estiu Escolta



I des del barri del Carmel també ens arriben notícies fresques del Casal d'Estiu Escolta, que s'ha realitzat aquest estiu a l'escola Coves d'en Cimany, i que a continuació us convidem a conèixer a través de la Crònica de la mà de la directora i monitores del Casal: 
 
Petits
El grup de petits som els Espaguetis i durant aquests dies hem estat rebent les visites de molts animals diferents. Ens han ajudat a aprendre a no pertorbar i a respectar els seus espais. A més a més, aquests animals ens ensenyen moltes coses: el castor ens va ensenyar el valor del respecte i les cures; la guineu, que és molt trapella, ens va dur els jocs; la lloba ens va dur el reciclatge, ja que ella estava netejant el bosc que embruten els humans quan el llop i la Caputxeta es van trobar. També hem ajudat a fer unes festes pel Carmel amb l’ajuda de tres visitants diferents que ens han ensenyat a cuinar, a fer decoracions i a fer música, per tal que el nostre barri sigui alegre i viu. La veritat és que no hem parat de jugar i xalar mentre apreníem de tot. Ei, semblem molt petits, però no se’ns acaba mai l’energia! Amb Kapla vam fer un taller de construccions amb moltes peces de moltes formes i tamanys diferents, també vam gaudir d’uns ritmes molt moguts i harmoniosos amb Djembé i darbuka i la Itsasne de Gogara ens va fer un taller sobre gènere que ens va sorprendre molt! Cada dimarts, anem al Parc de la Creueta del Coll a refrescar-nos i a jugar amb el grup de Minions i quan tornem, devorem el dinar amb una fam de bou!
          
                   
 
 
Mitjans-petits
Som els Minions i al Casal d’Estiu del Coves hem fet tantes i tantes coses! Som un grup molt mogut i ens agrada molt córrer, saltar, jugar i no parar mai però vam decidir que també teníem moltes ganes de saber-nos relaxar i descansar, així que totes juntes vam crear un mandala gegant durant la primera quinzena i a la segona, hem fet uns atrapasomnis per poder dormir ben tranquil·les sense por dels malsons.
A més a més, hem anat a rondar pel barri i a visitar llocs que no totes coneixíem i ens els hem pogut ensenyar les unes a les altres! A sobre, vam anar al Museu de les il·lusions on vam al·lucinar amb la màgia dels dibuixos i també vam vibrar-ho repicant amb Djembé i darbuka! Ei, però això no acaba aquí, eh! Hem cuinat uns gelats de fruites saludables i refrescants i vam anar al Caixafòrum a veure que tot el que hi ha al nostre voltant té una forma geomètrica. Quan anem a la piscina, generem un tsunami darrere un altre i a les excursions, explorem tots els racons!
 
                        
 
 
Mitjans-grans
Destroyers som les heroïnes del Coves! Hem derrotat el Malo Malíssimo amb l’ajuda dels remenuts i gràcies al nostre enginy! No hem parat: hem fet rimes de trap acompanyades de Las VVitch, hem anat a descobrir musicals, hem fet molt de soroll amb Djembé i darbuka i hem reflexionat sobre gènere amb la Itsasne de Gogara.
A sobre, hem creat uns instruments musicals amb materials reciclats: maraques, tambors, flautes i pals de pluja. L’últim dia de casal farem un concert per Espaguetis, Minions, Chupieléctricos, monis i les famílies! Alerta que ensorrarem els escenaris!
 
             
 
Grans
Chupieléctricos vam descobrir el barri del Carmel les dues primeres setmanes i després hem conegut i reflexionat al voltant de la situació de les persones refugiades, a partir de vídeos, activitats i una xerrada que ens va venir a fer una noia que havia estat en un camp de refugiades a Grècia. A més a més, hem fet pastissos en motiu dels aniversaris de dos dels nostres monitors, el Pepe i l’Anna. A això de donar voltes a les coses, no ens guanya ningú, així que vam anar al MACBA a observar què passava als carrers i places per pensar quin impacte tenen les nostres accions i també vam revisar una mica com ens relacionem en perspectiva de gènere, també amb la Itsasne de Gogara. Eo, però també sabem fer xivarri i amb el Djembé i darbuka vam muntar-ne una de ben grossa!
 
 
                     


Comparteix