Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

22.02.2017

Avui 22 de febrer, penja’t el fulard!

Diada del pensament 2017

FCEG



Celebrem la Diada del pensament escolta i guia penjant-nos el fulard, explicant la nostra tasca i fent-la visible. I compartint-ho a les xarxes socials! #somdecau

22 de febrer. És el dia que va néixer Robert-Baden Powell i també Lady Olave Baden-Powell, fundadors de l’escoltisme i el guiatge mundial. Podria ser un dia qualsevol o una efemèride a tenir en compte, però la força i presència del moviment a nivell internacional han convertit aquest 22 de febrer en una Diada, la del Pensament (World Thinking Day – Founder’s Day).
 
Una jornada que escoltes i guies d’arreu del món dediquem als fundadors, però sobretot a la diversitat i a la fraternitat, a la presa de consciència de la tasca educativa que duem a terme a nivell global i a la reivindicació de la nostra acció transformadora per tal de deixar el nostre món millor de com l’hem trobat.
 
Per això avui, penja’t el fulard! I expliquem-ho, fem-ho visible. I compartim-ho a les xarxes socials! I aprofitem la Diada del pensament per penjar-nos el fulard i per imaginar tots junts com hauria de ser aquest món millor que volem. I posem fil a l’agulla, començant per transformar el nostre entorn més immediat, des de l’agrupament cap el barri, el poble o la ciutat. I treballem-ho amb altres escoltes i guies, fent un projecte amb una altra unitat, trobant-nos diversos agrupaments, implicant-nos a nivell nacional per prendre part, com sempre hem fet, en la construcció del nostre país.
 
I, per què no, pengem-nos el fulard perquè formem part d’un moviment mundial amb més de cent anys d’història. Perquè a tot el món som més de 45 milions d’escoltes i guies a més de 160 països, convertint-nos amb el moviment juvenil més nombrós a nivell mundial. I perquè formem part de la societat catalana des de fa més de 75 anys, implicant actualment a més de 20.000 infants i joves que participen d’aquest gran projecte educatiu des d’un dels 200 agrupaments repartits per tot el territori català. I, també, perquè tot això és possible gràcies a la dedicació i el compromís de més de 4.000 caps que desenvolupen la seva tasca educativa i associativa des del voluntariat.
 
Perquè #somdecau i perquè avui és la Diada del pensament escolta i guia. Per tot això, penja’t el fulard!
 
Compartiu les vostres fotos amb el fulard posat a les xarxes socials amb el hashtag #somdecau i visualitzeu el mosaic d’escoltes i guies que formem a www.somdecau.cat!

Notícia publicada originalment al web de la FCEG.


Comparteix