Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

04.06.2014

30 anys dels Aplecs a Durro de l'AEiG L'Estornell



El cau de l'Espluga de Francolí va celebrar una trobada ben especial a la Vall de Boí, en què hi van participar nens i nenes, pares i mares, caps, excaps, socis i simpatitzants del cau i de l'Associació L'Estornell.

El cap de setmana del 17 i 18 de maig, una cinquantena de persones de l'AEiG L'Estornell de l'Espluga de Francolí van gaudir de dos dies d’activitats i convivència a la Casa Llavasa que l’Associació l’Estornell té a Durro, a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). L’any passat no es va poder fer la sortida i aquest any les energies arribaven renovades.

Coincidint amb la celebració del 30è aniversari dels Aplecs a Durro, aquest curs, per millorar l’organització i facilitar la participació de totes les famílies de l’Agrupament, les sortides es van dividir en funció de l’edat dels nens i nenes. Des de l'agrupament ens fan arribar una crònica de l'Aplec de les branques de Castors i Llúdrigues i de Llops i Daines:
"La majoria de participants vam marxar dissabte a les 8 del matí des de l’Espluga, tot i que un grup ho havia fet divendres a la tarda. Després d’esmorzar a mig matí, en arribar a Durro ens vam instal·lar i vam aprendre’ns els noms tot fent jocs de coneixença al pati de Casa Llavasa. Per organitzar els àpats, els serveis i fer-ho tot entre tots, ens vam dividir en 4 grups: els centpeus, les papallones, els pingüins i  els cavallets de mar.

Vam dinar tots junts i a la tarda vam continuar fent activitats conjuntes, entre elles una gimcana en la que vam competir nens contra pares tot descobrint el poble de Durro. Després de berenar vam continuar passant-nos-ho d’allò més bé fent un taller a dins de casa fins a l’hora de sopar. A la nit vam fer una gran vetllada amb el joc Partyandcau: 4 equips competien tot realitzant diverses proves de mímica, cançons, reptes o proves de coincidir o no coincidir. Abans d’anar a dormir ens vam desitjar bona nit tot passant una forta abraçada màgica en una gran rotllana.  

Diumenge vam començar el dia amb un joc al pati per desitjar-nos bon dia, mentre escoltàvem el riu de fons. Després d’esmorzar vam començar a  caminar fins a l’Ermita de Sant Quirc on vam cantar, saltar i ballar tot realitzant danses del Cau. Després de tornar tots junts vam reposar una mica i vam recuperar forces amb un bon dinar. Tot intentant deixar-ho tot una mica millor de com ho havíem trobat ens vam repartir les tasques de neteja. Una gran rotllana per fer l’hora dels adéus posava el punt i final a un 30è Aplec a Durro ple de jocs, somriures, nous aprenentatges i convivència.

Des d’aquestes ratlles volem agrair a totes aquelles famílies que han assistit a l’Aplec, compartint i descobrint moments de Cau i animar a totes aquelles que no han pogut venir a retrobar-nos l’any vinent!"


Comparteix