Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

15.02.2017

Donem l'1% del curs 15-16 al Projecte Gats Urbans de Tarragona

Un gat del projecte Gats Urbans

Cedida per Gaia Tarragona



Com cada any, la nostra Demarcació dóna l'1% dels seus ingressos a un projecte extern, mitjançant una convocatòria oberta. 

Per unanimitat, la Taula de Secretaris i Administradors, en representació dels Agrupaments Escoltes i Guies de la Demarcació de Tarragona, hem decidit atorgar l'1% dels ingressos del curs 15-16 al projecte "Gats Urbans de Tarragona: Eduquem per conscienciar", gestionat per Gaia Tarragona i més associacions de la ciutat.

No oblidem que la llei escolta i guia diu "defensem la natura i protegim la vida".
 


El projecte Gats Urbans de Tarragona

Voluntàries per transformar la ciutat

A diferència d'ara, que en moltes ocasions els gats urbans són vistos com una "plaga" i generadors de brutícia (tot fals amb un control de les colònies), a la Tàrraco romana els gats eren estimats i respectats. Si bé és cert que a Tarragona s'està treballant en el nou esborrany d'ordenança d'animals, fins ara és l'associació qui ha de vetllar per protegir els gats del carrer i millorar la gestió de les colònies per garantir-ne la dignitat i la bona convivència amb la ciutadania. A través del control de les colònies, també s'encarreguen de detectar i gestionar els casos d'abandonament a les colònies. 

Treballen voluntàriament per transformar Tarragona en una ciutat respectuosa amb els gats i tots els animals! A més, s'ha demostrat que l'existència de gats a les ciutats és beneficiosa per l'entorn!!
 

Control de les colònies urbanes: esterilitzar per no sacrificar

Cada colònia té una o més cuidadores voluntàries, que visiten diàriament per fer un seguiment individual dels gats per detectar necessitats, malalties, garantir la salubritat i detectar casos d'abandonament.

Per al control del nombre de la població de la colònia, es fa servir el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn a la colònia). Per identificar els gats esterilitzats se'ls fa un petit tall a l'orella. D'aquesta manera ja no cal sacrificar, i té més beneficis! Es controla que no augmenti desmesuradament el nombre de la colònia, s'evita el zel, les baralles, els marcatges amb orina... 

Gateta esterilitzada dins el projecte Gats UrbansEduquem per conscienciar
Els escoltes ho sabem molt bé, ja que eduquem el jovent per construir un món millor. I GAIA també. Han detectat que cal conscienciar de l'existència de les colònies, de trencar mites i malentesos, i del per què del desenvolupament del projecte. Això cal cal fer-ho des de l'infantesa i el jovent ja que són transmissors de futur de l'educació i les conductes apreses. 

Per aquesta raó, el projecte presentat a la Demarcació per la donació de l'1% és el projecte "Gats Urbans: Eduquem per conscienciar". Per assolir els objectius del projecte, s'han plantejat diferents accions per acostar la feina als més joves mitjançant tallers i material gràfic.

 


Tinença responsable

Adopta, identifica amb microxip, esterilitza i, és clar, no abandonis a un membre més de la teva família!
 


Més informació


Podeu seguir a GAIA Tarragona a la seva pàgina de Facebook i visitar el seu web, així com visitar la plana web del Projecte Gats Urbans

A més, podeu col·laborar de moltes maneres diferents amb el projecte!
 


Comparteix