Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de l'Alt Ter

Demarcació de l'Alt Ter

Notícies

03.12.2013

L'Eloi, cap de Torelló amb Síndrome de Down, demana que l'escoltisme arribi 'a persones com jo, perquè puguin viure aquesta experiència'

Assemblea 2013

L'Eloi va llegir el text a l'assemblea de la Demarcació

Arnau Jaumira



Avui, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat volem compartir el text que va llegir l’Eloi Collell, cap de l’AEiG Compte Jofre i Verge de Rocaprevera de Torelló al torn de precs i preguntes de l’Assemblea de la Demarcació de l’Alt Ter, el passat 16 de novembre a Campdevànol.

PERQUÈ VULL QUE L’ESCOLTISME S’OBRI MÉS A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT:
Nosaltres som discapacitats  i ens costa més fer amics,  tenir la possibilitat de compartir experiències, fer activitats…per això crec que en un agrupament com els  escoltes se’ns faria  més fàcil poder-ho fer.
Nosaltres a vegades no sabem demanar el que volem, jo he pogut comprovar que aquí tenim uns valors que ajuden a les persones com jo a integrar-se a la societat, fer  amics nous i compartir vivències, i sobretot passar-ho bé!! Perquè hi tenim els mateixos drets que tothom.
A vegades la societat no pensa amb nosaltres, per això jo vull fer aquesta crida, des d’aquí, perquè ens tingueu en compte i es pugui donar l’oportunitat a altres persones com jo, a viure la mateixa experiència que jo estic vivint…per cert, fantàstica, que m’ajuda i em fa créixer amb normalitat a mi i  segur que també als altres companys de l’agrupament , ja que així  ens coneixem i podem demostrar que som capaços de fer moltes coses si ens hi deixen participar i ens tracten amb més normalitat.
Ara estem vivint uns temps molt difícils per tots i és important fer coses per ajudar-nos a tirar endavant.
Jo he estat escolta des dels 7 anys, i des de l’agrupament he pogut aprendre, descobrir, compartir, explorar, conèixer, equivocar-me, somriure, plorar, jugar, donar i rebre...tot són valors que he aprés també aquí.
Totes aquestes  experiències m’han ajudat a créixer millor i han fet que hagi arribat  a ser una millor persona, amb més possibilitats dins el món, i sobretot una persona feliç... tot el que qualsevol persona té dret i voldria!!!
Així doncs, us demano que tingueu present la meva proposta, i la parleu amb les persones que calgui per poder portar-la a terme.
Podeu comptar amb mi si us puc ser útil en qualsevol cosa.
ELOI

 
A més, l’Eloi aprofita qualsevol situació que se li presenta per agrair i compartir el que ha après a l’escoltisme, com per exemple, la taula rodona a la qual va participar com a ponent la setmana passada a Tona sobre l’esport, l’educació en el lleure i la discapacitat. A la xerrada, a la qual també va participar Jordi Durà, president dels Special Olympics Catalunya, Josep Maldonado, exsecretari General d’Esports, el regidor d’esports i l’alcalde de Tona, entre altres, va explicar la seva experiència a l'escoltisme i va convidar a tothom a participar-hi.


Etiquetes

Comparteix