Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de l'Alt Ter

Demarcació de l'Alt Ter

Notícies

16.11.2021

La Rectoria de Vespella

Vespella exterior

La Rectoria es troba adossada a l’església de Sant Cristòfol de Vespella, construïda durant la segona meitat del segle XVIII, dins el terme municipal de Gurb (Osona). Aquest municipi, un dels més extensos de Catalunya, es troba al bell mig de la Plana de Vic.

La Rectoria de Vespella, que pertany al Bisbat de Vic, és des de fa temps, un casa gestionada  per la Demarcació de l’ Alt Ter de MEG. L’objectiu de la Demarcació és, en la mesura del possible,reinvertir els propis beneficis de la casa, per tal de mantenir-la,adequar-la i que s’adapti a les necessitats reals dels seus usuaris.

Seguint amb l’estil educatiu que proposa Minyons Escoltes i Guies, la Rectoria és un espai auster, i tot i que no presenta molts dels luxes que podem trobar en algunes cases de colònies, ofereix els serveis i les comoditats necessàries per garantir una estada agradable i profitosa. És ideal per a grups petits que vulguin fer sortides de caps de setmana, campaments de Setmana Santa  . La casa també és molt adient per trobades de caps i/o monitors i per portar-hi a terme diferents formacions.

Per les seves característiques, Vespella té els espais i l’entorn ideals per aquella sortida de cap de setmana, per la trobada de caps i monitors, per una (o dues, o tres, o...) formacions, per uns campaments de Setmana Santa, per les colònies d’estiu, etc. etc.
 
Les sales de treball són molt versàtils, ja que poden ser utilitzades tant per activitats formatives (compten amb taules i bancs) com per activitats lúdiques (el mobiliari és fàcilment mòbil si es necessita un espai ampli sense obstacles).
 
La seva ubicació és un dels seus grans encants; la casa es troba a sis quilòmetres de la ciutat de Vic, que ofereix un gran nombre de serveis. Però al mateix temps es troba envoltada de boscos i turons, en una zona molt tranquil·la i al costat d’una petita carretera molt poc transitada. Així doncs, a més d’una bona comunicació, la Rectoria es troba en plena natura, amb tots els avantatges que això comporta.
 
Els espais verds que envolten la casa són ideals per fer excursions d’un dia, jocs d’exterior, jocs de nit o simplement una passejada lluny de l’entorn urbà. A més a més conviden a conèixer en directe la flora típica de la plana de Vic.
 
La Rectoria es Vespella és accessible amb transport privat (cotxe o autobús). També s’hi pot arribar amb l’autobús de línia regular Vic – Sant Bartomeu del Grau (previ contacte amb l’empresa). Finalment hi ha la possibilitat d’arribar-hi a peu o amb bicicleta  des de Vic per un bon camí.
 
La seva situació permet enllaçar amb diversos itineraris marcats i fer altres excursions pels voltants. Donada la relativa proximitat a la ciutat de Vic, s’hi pot anar a passar un dia, aprofitant així totes les possibilitats, serveis i activitats que ofereix .

* La casa no es lloga per a la celebració de festes assenyalades com Castanyada, Cap d'any, Sant Joan etc.
* Els agrupaments de l'Alt Ter tenen prioritat en la reserva de la casa el primer cap de setmana de cada mes.



 

 


Documents

Comparteix