Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

03.03.2010

"Lleure a ciutat Meritdiana: casal d'estiu al CEIP Mestre Morera i AEiG Cau de la Ubuntu"Premiat per la fundació Lluís Carulla



La Fundació Lluís Carulla ha concedit a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, a la Demarcació Barcelonès, el Premi d'Educació en el Lleure pel projecte Projecte "Lleure a ciutat Meritdiana: casal d'estiu al CEIP Mestre Morera i AEiG Cau de la Ubuntu".

 

L’acte de lliurament es va realitzar el dia 2 de març al Palau Robert de Barcelona i va comptar amb la presència, entre d’altres, d’Ernest Benach, president del Parlament, d’Eugeni Villalbí, secretari de Joventut de la Generalitat i dels dirigents de la Fundació Lluís Carulla. Els VI Premis d’Educació en el Lleure han comptat amb el suport de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

 

Aquest premi, recolzat per la Secretaria General de Joventut i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, s’atorga a projectes i experiències d’educació en el lleure que tinguin en compte i afavoreixin el sentiment de pertinença i el coneixement del país des d’un punt de vista lingüístic, cultural, geogràfic i històric. I estan destinats, d’una banda a promoure projectes i, d'altra, a reconèixer i difondre experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure.

 

Projecte "Lleure a ciutat Meritdiana: casal d'estiu al CEIP Mestre Morera i AEiG Cau de la Ubuntu" ofereix una alternativa educativa i de transformació social en el temps de lleure dels infants i els joves del barri de Ciutat Meridiana. Aquestes dues iniciatives fan arribar el mètode escolta allà on l'escoltisme és tan necessari com absent, tot fomentant l’arrelament i la convivència, l’associacionisme, l’acció transformadora, el gaudir, el compromís i l’esperança, i el creixement personal dels seus protagonistes.

 

És molt important destacar, però que aquest projecte no persegueix només trobar noves formes i nous espais per a fer pedagogia escolta (és a dir, l’aplicació d’un mètode i un estil educatiu) sinó per a fer escoltisme. Això és, dinamitzar associativa i educativament la comunitat a fi de transformar des de la gratuïtat i el compromís, el món en què ens ha tocat viure.

 

L’èxit del projecte està en la participació activa de tota la comunitat, la continuïtat del projecte gracies a les persones del propi barri que hi creuen en ell, i en la creació de xarxa i implicació de les diverses entitats.

 

En definitiva, és una proposta que, amb solvència contrastada, vol i pot contribuir, des del compromís i l’esperança, a construir el país que ens ha tocat viure, a deixar-lo millor de com l’hem trobat. Aquest guardó que per a nosaltres suposa un doble premi: d’una banda, el que ha significat obrir nous horitzons per a infants i joves del barri de Ciutat Meridiana, però també a nosaltres mateixos, i que ens han permès seguir aprenent com a associació educativa.

 



Comparteix