Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

31.07.2012

Projecte CODIFICATAmb la voluntat de recalcar el caràcter multi-ètnic del Raval, i donar visibilitat a les diferents cultures que conviuen als seus carrers, les creadores d'aquest projecte han estimulat a les diverses comunitats que conviuen en l'heterogeni barri del Raval a crear petites mostres escèniques, de música i/o dansa, que reflecteixin la idiosincràsia de la cultura de la qual provenen.
Aquestes petites mostres artístiques, gravades en diferents espais públics del Raval, es poden veure en codis QR (sistema per emmagatzemar informació en un codi de barres bidimensional) penjats "in situ", en 14 localitzacions diferents del barri del Raval. Els codis poden ser escanejats amb qualsevol smartphone, permetent així gaudir del vídeo que es va gravar en aquesta localització.


Per altra banda, els diferents vídeos estan geolocalizats en un Google Maps del barri del Raval a la pàgina web del projecte, www.codificat.com, perquè l'usuari pugui fer un viatge emocional a través de la pàgina web pels diferents patrons ètnics que conformen un barri tan eclèctic com el Raval.
Subvencionat per l'Obra Social de La Caixa i emmarcat dins dels projectes culturals amb impacte social, CODIFICAT també compta amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i l'Escola Primària de Drassanes, el Museu Marítim de Barcelona, el CCCB, el MACBA, la Filmoteca de Catalunya i el Centre d'Art Sta. Mònica, entre d’altres. Un projecte multidisciplinari ideat per Olga Sasplugas i Mar Cordobés.

On es pot visualitzar el projecte?
- A 14 localitzacions diferents del barri del Raval, on s’hi trobarà un codi QR penjat en un cartell amb el títol Raval Scan & Dance! Necessitats tècniques: Smartphone i una connexió a Internet. Instruccions: baixar-se l'App I-nigma (lector de codis QR), o similar, escanejar el codi, gaudir de l'espectacle!

- A traves de la pàgina web: www.codificat.comComparteix