Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

22.05.2014

Recapte d'aliments dels Castors i Llúdrigues de l'AEiG Pare Bertran



El proper 31 de maig els Castors i Llúdrigues de l'AEiG Pare Bertran faran un recapte d'aliments pel Banc dels Aliments de Barcelona. L'Agrupament serà de 10:00h a 13:30h a la Rambla Fabra i Puig nº1 de Barcelona per recollir aliments de primera necessitat: arròs, pasta, oli, conserves, llenties, cigrons, etc. Aquest projecte sorgeix de la pròpia unitat després de veure fotografies de les mancances d'aliments arreu del món.

Una oportunitat per sensibilitzar sobre la probresa aquí i la distribució dels aliments

Els projectes relacionats amb el Banc dels Aliments són una oportunitat magnífica per reflexionar sobre l'estat de la pobresa aquí i el repartiment dels aliments en el nostre món. Alguna dada impactant en relació al nostre país és que actualment el 20% de la població catalana pateix situacions de pobresa. Aquesta situació, doncs, genera la necessitat de respostes com les del Banc d'Aliments, però també d'altres, per acabar amb les desigualtats.

Cal recordar que al món s’hi produeixen 1,5 més vegades d’aliments dels que es necessiten (segons dades de la FAO) i tanmateix una part molt important de la població no pot accedir a aquests aliments. Cal doncs, aprofitar aquests projectes per reflexionar sobre els origens i les causes d'aquests problemes, per teixir solidaritat i suport mutu entre iguals.

 

 



 


Etiquetes

Comparteix