Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

30.10.2014

El Mapa d’entitats socials de Catalunya ja està en marxa



Prop de 3.000 entitats socials queden recollides al mapa creat per la Taula del Tercer Sector en el marc de la campanya “Tu formes part de la solució”, que busca incentivar la implicació ciutadana en la lluita contra les desigualtats.

A Catalunya existeixen avui més de 6.800 entitats socials. Ara bé, segons dades del Centre d'Estudis d'Opinió, només un 17% de la població catalana fa algun tipus de voluntariat (social, cultural, ambiental, etc).  "Tu formes part de la solució" és la campanya impulsada per la Taula del Tercer Sector que convida la ciutadania a implicar-se en la defensa dels drets socials i per una societat amb menys desigualtats.

Un dels punts forts de la campanya és la posada en marxa del Mapa d'entitats Socials de Catalunya, que mostra, ara per ara, la finalitat, la localització i el contacte de 3.000 entitats socials catalanes que formen part de les 32 federacions del Tercer Sector. La eina, pionera a l'Estat, pretén poder incorporar més entitats de l'univers social.

I què permet el mapa? En primer lloc, és un buscador segons municipi, comarca, col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, ertc.) l'àmbit d'intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.). Especificarà a més com col·laborar-hi (aportacions econòmiques, voluntariat, suport empresarial, etc.).

Les entitats que ho desitgin poden publicar les seves propostes per acollir projectes de Servei Comunitari (alumnes de 3r i 4t d'ESO) i d'APS (per a joves universitaris) o bé fins i tot propostes perquè estudiants universitaris facin les pràctiques o treballs de Fi de Grau o Màster al servei de les entitats socials.

A més del mapa, la campanya compta amb un espot televisiu i falques radiofòniques "Tu formes part de la solució! que es difondran a través dels principals mitjans de comunicació (TV3, Catalunya Ràdio, Barcelona TV, 8TV, RAC1, El Punt Avui TV, XAL, Cadena Cope, Ràdio4, Ràdio Estel i TMB).

Una altra eina que ofereix el web "tu formes part de la solució" és la borsa de voluntariat de la Federació Catalana de Voluntariat Social i d'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

Noticia via Xarxanet.org



Comparteix