Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

22.01.2015

Voleu fer Campaments d'Aprenentatge i Servei amb els PiC i TRUC? Obrim inscripcions!

Tria el teu Campament d'Aprenentatge i Servei!



Sou una unitat de Truc o Pioners i Caravel·les? Voleu fer un projecte d'Aprenentatge i Servei durant els campaments de Setmana Santa? Teniu ganes de conviure amb un altre agrupament? La Demarcació del Barcelonès us proposa uns Campaments-ApS ben interessants! Ja us podeu inscriure!

La Demarcació del Barcelonès ofereix un ventall de possibles projectes transformadors perquè les unitats de Truc o Pioners i Caravel·les puguin participar-hi durant els campaments de Setmana Santa. La idea és que aquesta experiència sigui compartida entre diverses unitats de la Demarcació i inclogui aprenentatges ben interessants i serveis per a millorar l'entorn més proper.

Informació pràctica:
  • Dates: Del 28 de març a l’1 d’abril 2015
  • Preu: entre 45€ i 65€ (a concretar)
  • Places: Entre 15 i 20 per campament
  • Inscripcions: Del 22 de gener al 4 de febrer de 2015 a través del següent formulari. (Un cop inscrits, ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos de la resta de procediment)

Tria el teu campament!
Segons les temàtiques que més us interessin us podeu inscriure a diferents campaments. Això si! Si teniu altres propostes, ens les podeu fer arribar! Amb algunes de les entitats col·laboradores encara estem tancant els detalls o potser en trobem altres col·laboracions que treballin un mateix àmbit temàtic. Us proposem:
  • Per un món millor! Us heu preguntat mai si es pot viure d'una forma alternativa? En comunitat? Es possible canviar el món?  Algunes de les temàtiques estrella d'aquest campament són la democràcia directa, l'autogestió, la permacultura, el feminisme,... Les tasques a realitzar seran la rehabilitació d'habitatges, construcció d'horts, cura d'animals, etc.
  • Els barris oblidats. La participació veïnal i comunitària està ben arrelada a alguns barris oblidats de Barcelona. Aquest campament gira al voltant de l'impacte de l'urbanisme als barris de muntanya, els horts urbans, l'acció ambiental, la transformació social als barris... Les tasques a realitzar seran la reforestació i la plantació, la construcció de camins i horts, sensibilització...
  • L’aigua és vida. Què implica la destrucció del territori i la biodiversitat? Per què és important la participació i l'educació ambiental? I l'aigua? Són algunes de les preguntes a respondre durant aquests campaments. El servei proposat és fer sensibilització ambiental, fer seguiment d'itineraris i rutes i la replantació.
  • Venim del Sud. L'exclusió social, la diversitat cultural, les migracions i l'agroecologia són l'eix vertebrador d'aquests campaments. I coneixerem tot això construint camins, horts urbans, fent sensibilització i gestant activitats.

Per qualsevol dubte, ja sabeu on som! Anem de campaments i canviem el món!


Etiquetes

Comparteix