Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

10.09.2015

Què podem fer des de la Demarcació del Barcelonès per les persones refugiades?



Les dades de l'ONU diuen  que el nombre de persones sirianes refugiades als països veïns ja supera els quatre milions i, segons el Govern català, Catalunya podria acollir-ne més de 4.000 a llarg de les properes setmanes.
 
Davant d'aquesta situació, els escoltes i les guies hem engegat una mobilització per acollir a les persones refugiades en dos sentits diferents.
D'una banda, “sumar-nos a les diverses campanyes i demanar mesures polítiques per fer front aquesta situació” i, de l'altra, “iniciar un procés de mobilització intern per tal de fer tasques de suport en l'acollida de les persones refugiades.”
 
Per aquest motiu, la Demarcació del Barcelonès inicia un període de recollida de propostes per posar fil a l'agulla a aquestes dues accions complementàries.
 

1. DONACIÓ DE L'1% SOLIDARI A UNA ORGANITZACIÓ QUE TREBALLI PER L'ACOLLIDA DE LES PERSONES REFUGIADES
 
Com cada curs, la Demarcació del Barcelonès destinem una part del nostre pressupost (1% dels ingressos propis de la Demarcació) a alguna ONG social o de cooperació. Aquest any, apostem per fer un 1% solidari temàtic i donar-ho a organitzacions  que treballin per donar suport a les persones refugiades. Obrim un termini per tal que els agrupaments ens feu arribar propostes per triar l’entitat beneficiària per aquest curs.
 
Podeu fer-ho arribar omplint aquest formulari amb les dades de l’organització proposada. Podeu presentar les vostres propostes fins el 30 de setembre de 2015.
 
 
2. QUÈ PODEM FER DES de LA DEMARCACIÓ DEL BARCELONÈS?
 
De ben segur, Barcelona i l'àrea metropolitana seran de les ciutats amb més acollida de persones refugiades que, finalment, seran les nostres veïnes. Què creieu que podem fer des dels agrupaments, Sectors i la Demarcació per donar suport a aquestes persones?
 
Si teniu idees, les recollirem a través del mateix formulari, també abans del 30 de setembre per poder-ho parlar a les properes taules de la Demarcació.
 
#CausRefugi


Etiquetes

Comparteix