Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

24.03.2017

"De vegades els somnis es fan realitat...benvinguts al Cau El Carmel!"



"Una nit, les nenes i els nens del barri del Carmel van somiar. En aquest somni hi havia infants de diferents llocs que cada dissabte es trobaven per jugar, compartir, descobrir i aprendre plegats. En aquest somni s’ho passaven molt bé. Feien jocs, pintaven, ballaven i sortien a descobrir món. Però va arribar un punt en el que se’ls van acabar les idees i van pensar que necessitaven algú que els hi expliqués nous jocs, nous balls i nous llocs per descobrir. L’endemà els nens i nenes van explicar a l’escola el que havien somiat. Algú ho va sentir i va decidir compartir-ho amb nosaltres. I aquesta és la realitat que ens ha portat fins aquí.

Ja fa més d’un any que vam començar a gestar aquest projecte, i tan sols uns mesos de començar a veure els resultats. No us enganyarem, hem dedicat moltes hores i esforços a buscar la manera de fer-ho possible, però ja ho hem aconseguit. Som un cau!

Tenim infants que fan un somriure d’orella a orella quan els expliquem que passarem una nit sense les famílies, que al·lucinen quan els avisem que dormirem al terra, que van amb una maleta de rodes a l’excursió, que volen anar a l’escola amb el fulard, que encara no entenen perquè insistim tant en conèixer la seva opinió però que estan disposats a viure mil aventures i a equivocar-se plegats.

Tenim famílies preocupades per passar dos dies lluny dels seus fills i filles, però que agraeixen sempre que poden la tasca que fem les caps. Tenim pares que no saben què és un aïllant, mares que vindrien d’excursió amb nosaltres i avis que des del primer moment han confiat en nosaltres i en el que fem.

Tenim caps que s’han deixat contagiar per la nostra il·lusió, que abraçaran un nen quan tingui un dia gris, que faran guerres de puré, que portaran la motxilla de l’altra quan no pugui més, que es deixaran pintar per una nena o que es disfressaran d’astronauta per portar els nens a la lluna.

Junts comencem a gaudir dels matins de dissabte, fent activitats per transmetre valors, créixer com a persones, fomentar la creativitat i la capacitat de criticar i transformar el món que ens envolta. Marxarem a dormir en tendes per primera vegada, a passar fred i a treure’ns la calor banyant-nos al riu. També farem excursions per conèixer més enllà del que ens envolta. I tot allò que ens vingui de gust als infants i als caps."

Feu-nos confiança perquè tot això és possible! De vegades els somnis es fan realitat!



Comparteix