Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

26.04.2017

Crònica dels Campaments APS: Generem i Sostres Alternatius!



CAMPAMENTS APS GENEREM! - LLAVORS DE CANVI
 
“Feminisme, capitalisme, heteronormativitat, exclusió sistemàtica, gènere, masclisme, amor romàntic, sororitat, poliamor, anarquia relacional, patriarcat” són algunes de les realitats que hem reflexionat i viscut les Trucs Lilium de l’AEiG Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà, les 3TRUCades de l’AEiG Sant Esteve de Granollers, les Trucs de l’AEiG Fent Camí de Tarragona i les Caravel·les i els Pioners de l’AE Guspira de Rubí als Campaments APS Generem!
 
Uns campaments que ens van oferir la possibilitat de compartir i conviure cinc dies amb altres agrupaments un projecte d’aprenentatge i servei basat en la construcció de gènere i totes les identitats que se’n deriven, des d’una perspectiva identitària i feminista. Vam fer descobertes, tallers, activitats i debats en les quals ens plantejàvem quin era el nostre paper, com participem de la perpetuació del sistema i com podem transformar les nostres concepcions i actituds al nostre entorn més proper.
 
En les descobertes vam treballar des de la construcció i deconstrucció del gènere, així com identitats dissidents, el paper de la jove dins el context patriarcal, l’amor romàntic i altres maneres d’entendre i viure les relacions, fins a treballar sobre l’abús a menors i a quins protocols d’actuació podem adherir-nos en un cas d’abús.
 
El servei ha consistit en realitzar un procés de creació d’un programa de ràdio en el qual es plasmen els continguts treballats durant els campaments. Es va enregistrar el 22 d’abril a BOCA Ràdio, un projecte juvenil de ràdio associativa que pretén esdevenir l’altaveu de joves i propostes culturals a la ciutat de Barcelona.
 
Per suposat, el pilar d’aquests campaments va ser el local que ens va acollir; La Cinètika, un espai okupat, anticapitalista, autònom i feminista situat al barri de Sant Andreu del Palomar. Un espai ple de vida que ens ha permès deconstruir el sistema de forma radical i nodrir-nos de noves perspectives i projectes, on vam poder aportar el nostre granet de sorra.
 
Per algunes de nosaltres aquests campaments hauran marcat un abans i un després, per altres una continuació, però del que sí n’estem segures és que no ens hem quedat indiferents, volem seguir endavant, volem conscienciar-nos, volem ser crítiques.
 
Aprofitem per fer una crida a (re)organitzar-se a (de)construir-nos perquè entenem que només així serem cada cop més i cada cop més fortes. Per a una societat feminista!
 
Som llavors de canvi. Moltes gràcies a totes les que ho heu fet possible!


 
CAMPAMENTS APS SOSTRES ALTERNATIUS

Durant cinc dies d’abril, TRUC i Ròvers del GE Xaloc de Sabadell, de l’AEiG Pau Casals i de l’ASR Tagore de Barcelona, van compartir en el marc dels Campaments APS Sostres Alternatius molts moments, activitats i descobertes ben interessants...però sobretot uns dies de molts aprenentatges amb la gent de la PAHC de Sabadell.

La PAHC de Sabadell acollia els i les joves el primer dia dels campaments a un dels seus blocs de l’Obra Social. Amb un bon esmorzar de rebuda i moltes presentacions! Durant les tardes dels campaments els i les joves van organitzar activitats infantils i familiars per la gent de la PAH i del barri de Gràcia de Sabadell. Les activitats van ser un èxit: gimcana, taller de màscares de guix, taller de boles de malabars i milions de jocs!

I per completar els campaments, els matins es van fer diferents activitats i descobertes: una taula rodona sobre alternatives d’habitatge a Can Capablanca, una descoberta de feminisme amb Arran Sabadell, un taller de ràdio amb Ràdio Trama, una visita a l’Escola Popular de la PAH Bages a Manresa i per acabar...la visita a l’Hort Arrels okupat i cuidat per la PAH de Sabadell!



Comparteix