Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació del Barcelonès

Demarcació del Barcelonès

Notícies

26.07.2017

[Zona Nord]: Crònica d'un Casal d'Estiu Escolta



Voleu conèixer com ha sigut l'experiència dels infants que han participat en el Casal d'Estiu Zona Nord? A continuació us deixem amb la meravellosa crònica que han redactat directora i monitores per a vosaltres:
 
Petits

Els Zombis i els Minions, la primera i segona setmana del Casal, vam estar treballant la interacció amb el barri a través de l’eix d’animació. Aquest eix d’animació es deia “construïm amb els follets”. Vam crear una màquina del temps que ens va ajudar a viatjar a través del temps i explicar i conèixer llocs del barri. Les descobertes de la primera quinzena van ser visitar l’aqüeducte i el punt verd.
                   
La segona quinzena hem treballat per la pau i el nostre eix d’animació ha sigut els planetes i els seus conflictes. Hem creat un planetari, vam fer un taller de cuina i uns planetes de fang.
Les descobertes preparades per la segona quinzena van ser anar al mercat i anar a la biblioteca a treballar un conte emocional.
Ep, però també hem realitzat diferents projectes! Hem pogut anar a la lluna fabricant-nos un coet i hem descobert el fons marí.
                                         
 
Mitjans
Aquest estiu, el grup de “Raperos” i “Raperas” del Casal Zona Nord hem fet un eix d’animació cultural lligat amb els objectius del Casal Escolta de MEG. Pel que fa al projecte, n’hem desenvolupat un d’artesanal i un altre de culinari lligats, ambdós, amb l’eix d’animació. L’objectiu de l’eix era que els infants del casal es sentissin protagonistes de les activitats ja que intentàvem anar als països on havien nascut alguns dels infants, buscant així la complicitat amb ells/es. És per això se li ha donat tanta importància a l’eix i ha estat el mateix tot el mes.

La primera setmana de Casal vam rebre una carta escrita amb un idioma que desconeixíem. Un cop traduïda resultava que una dona anomenada ZN ens encarregava una missió súper important. Aquesta volia conèixer les diferents cultures del món per poder solucionar els conflictes internacionals que hi ha. D’ençà que vam rebre aquesta carta n’hem anat rebent d’altres, (algunes amb l’idioma de la ZN, d’altres amb la nostra) i hem hagut de viatjar al Marroc, al Brasil i Holanda, entre d’altres. A l’haver d’anar amb avió vam haver de crear els nostres propis passaports. A més, havíem de viatjar a un país més, però va aparèixer un malvat que ens va robar els passaports i els vam haver de buscar.
               
Pel que fa al projecte, les dues primeres setmanes vam fer figures de fang i, després les vam pintar i ens les vam endur a casa. Les figuretes de fang, en principi, havien de tenir a veure amb el país visitat, el Marroc. Les altres tres setmanes vam desenvolupar el projecte culinari. La idea era cuinar, o intentar-ho almenys, un plat típic dels països visitats, ens vam adonar però, que eren bastant complicats i vam acabar cuinant galetes, “paninis” i un pastís boníssim!
A més, els Raperos i Raperas gràcies al Kapla vam construir la torre Eiffel, una girafa i un palau amb peces de fusta. Vam anar a visitar els bombers de Barcelona, vam construir el nostre barri lliure de rumors, vam interaccionar amb els nostres veïns de Voces que ens van ensenyar els diferents instruments d’una orquestra i vam gaudir d’una visita inoblidable al Cosmocaixa, després de perdre’ns la setmana abans pel laberint d’Horta buscant el minotaure.
               

Grans

Els més grans del Casal hem estat convocats per salvar la Loca Acadèmia de Kultura (LAK) de les mans del Voldart! Durant aquestes setmanes hem practicat les diferents arts de cada casa: dansa, circ i pintura. Per ajudar-nos a practicar l’art de la pintura va venir Artistlove a fer-nos una descoberta sobre els graffitis, va ser molt divertit!
              
 
Juntament amb el grup de grans del Casal del Coves d’en Cimany vam anar d’acampada a Can Girona on vam poder gaudir de la natura i de l’experiència de dormir en una tenda amb tots els companys i companyes. A més, vam rebre una carta del Voldart, el dolent que dirigeix la LAK, on ens va donar alguna pista per poder trobar-lo i entre tots i totes derrotar-lo!
                         


Han sigut unes setmanes plenes d’experiències, activitats, excursions i amistats que no oblidarem mai!!


Comparteix