Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

12.02.2009

Dia Internacional dels Nens Soldats, proposta didàctica



Avui 12 de febrer és el dia per acabar amb la utilització de menors soldats

És el moment per recordar que hi ha entre 300.000 i 500.000 nens i nenes que participen en conflictes armats a més de 35 països del món.

Als menors els segresten al carrer, els treuen de camps de refugiats o desplaçats, o dels seus centres d'estudi. A molts els treuen de casa a punta de pistola, a d'altres se'ls recluta per ser duts als camps d'entrenament a rebre ensinistrament militar. Aleshores, se'ls obliga a servir com a esquer, esclaus sexuals, guardaespatlles... molts cops se n'abusa, se'ls fa cometre abusos, i alguns són drogats per insensibilitzar-los. Els nens queden marcats i traumatitzats per tota la vida, en la majoria dels casos, també separats de les famílies. Pràctiques cruels, delictives i contra els Drets dels Infants.

Són dades que Amnistia Internacional i Save The Children han reunit com a informació i denúncia sobre els infants soldat. També han elaborat una proposta didàctica per treballar el conflicte: exposició del problema, països on hi ha nens soldats, casos particulars d'infants. Trobareu el material didàctic aquí.

Notíca publicada a Ekoos

 



Comparteix