Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

24.05.2012

Col·lectiu de joves pel Sàhara - AEiG Montpalau



 El Col.lectiu de Joves pel Sàhara de Pineda, format per Caps del Cau de Pineda, viatjarà als campaments de refugiats sahrauís per continuar el projecte solidari pinedenc en aquest territori. Des de fa anys que el Col.lectiu i el Cau participen amb el Centre de mutilats de mines antipersona Martin Chereif on hi fa arribar medicaments i fan millores al centre i enguany, un ordinador portátil donat per l'Associació Pineda sense Fils. També presentaran el llibre ‘Te amargo’ dels fotògrafs Xavi Piera i Joseba Zabaleta als responsables i pacients del Centre de Mutilats. El llibre acaba de sortir al mercat i mostra fotografíes de gran qualitat del centre (http://teamargosahara.wordpress.com/)

 

Enguany també es farà un projecte als territoris alliberats, on hi arriba molt poc ajut internacional i els sahrauís ramaders són nòmades. S'hi portarà material escolar i mèdic de primera necessitat. També es faran enregistraments sonors de fàbules del poble sahrauí que es volen publicar un cop es pugui editar tot el material enregistrat.
El viatge el faran 4 pinedencs, que també visitaran les famílies dels infants que passen l’estiu a Pineda en el programa d’acolliment que es fa cada any.
Han comptat amb el suport de les escoles, així com de les farmàcies, Pineda sense fils, i entitats i estaments, empreses i comerços i persones a nivell individual.


Els costos de tot el viatge van a compte de cada membre del grup. Els pinedencs faran el viatge del 29 de maig al 12 de juny. 

 



Comparteix