Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

16.03.2009

Ajuts per a l'edició d'obres de temàtica relacionada amb les religions i/o la laïcitat, realitzades a Catalunya



Termini per a la presentació de sol·licituds d'ajuts per a l'any 2009: 11 d’abril de 2009.

Objecte: fomentar l'edició d'obres promogudes per les comunitats religioses o les associacions amb finalitat religioses, així com per entitats interessades a estudiar la laïcitat, la relació interreligiosa, la relació entre la fe religiosa i la cultura, la relació entre religions i societat o la gestió política a favor dels drets de llibertat religiosa i dels drets de llibertat de pensament i de consciència des de la laïcitat.

Les subvencions regulades per aquestes bases tenen per objecte fomentar l’edició, així com per entitats interessades a estudiar la laïcitat, la relació interreligiosa,

la relació entre la fe religiosa i la cultura, la relació entre religions i societato la gestió política a favor dels drets de llibertat religiosa i dels drets de llibertat de pensament i de consciència des de la laïcitat.

Llibres o revistes especialitzades escrites en català o bé plurilingües que comprenguin la llengua catalana, originals o traduccions.

Les temàtiques de les publicacions objecte de subvenció són:

a) Teologia.

b) Teologies feministes.

c) Ciències de la religió.

f) Diàleg interreligiós

e) Història de les organitzacions religioses.

f) Diàleg interreligiós.

g) Diàleg entre una determinada fe i la cultura catalana i occidental actual.

h) La funció de la religió com a factor de cohesió de grup o d’identitat collectiva.

i) Laïcitat.

j) La gestió política dels drets de llibertat religiosa i dels drets de llibertat de

pensament i de consciència des de la laïcitat. 

k) El diàleg entre ateisme o agnosticisme i religió o fe.

 
Tipus d’ajut
: subvenció a justificar

Destinataris: entitats religioses i les entitats culturals sense finalitat de lucre, domiciliades a Catalunya, que disposin per a l'any natural de la convocatòria d'un projecte de publicació científica (en el sentit ampli de la paraula .ciència.) en català o en aranès, de temàtica relativa a les religions i/o a la laïcitat, o bé de la publicació ja editada dins l'any natural de la convocatòria.

Unitat gestora: Direcció General d'Afers Religiosos. 93 567 68 61 dgar.vicepresidencia@gencat.cat

Lloc de presentació: Les sol·licituds, amb la documentació annexa establerta a la base 5, es presentarà preferentment al registre de la Direcció General d'Afers Religiosos (carrer Sant Honorat, 1-3, 08002 Barcelona). o per qualsevol dels mitjans previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, mitjançant l'imprès normalitzat

Documentació a presentar juntament amb l’imprès de sol·licitud:

a) Fotocòpia del NIF de l'organització o de l'entitat sol·licitant, així com la documentació que n'acrediti la personalitat jurídica.

b) Fotocòpia del DNI de la persona signant de la sol·licitud, que ha de ser representant legal de l'organització o l'entitat i, si actua en nom d'altri, documentació acreditativa de la representació amb què actua. En el cas que el/la signant sigui estranger/a, fotocòpia compulsada del document acreditatiu de la seva nacionalitat.

c) Declaració en la qual es faci constar si l'entitat ha demanat o obtingut altres ajuts amb la mateixa finalitat i el volum d'aquest finançament.

d) Declaració en la qual es faci constar si l'edició de l'obra per la qual es demana l'ajut ha obtingut o és susceptible d'obtenir altres ajuts i el volum d'aquest finançament.

e) Memòria explicativa i detallada de la proposta presentada que, en tot cas, ha de contenir:

  • Una descripció bibliogràfica de l'obra.
  • Una justificació de la publicació que n'expliqui el valor o l'interès.
  • Dades que permetin valorar el contingut de l'obra com poden ser l'autoritat, el resum i/o informació promocional, entre d'altres.
  • Currículum de l'autor/a, si s'escau.

f) Pressupost complet i desglossat del projecte en el qual constin totes les despeses, amb indicació de la subvenció sol·licitada i documentació acreditativa d'haver sol·licitat com a mínim tres ofertes de diferents entitats editorials i la memòria justificativa si l'import per efectuar l'edició supera la quantia de 12.000 euros.

g) Dades tècniques de l'edició: organisme editor, títol i subtítol, autor/a, col·lecció (si s'escau), llengua, traduccions, mes i any d'edició (en cas d'obra editada), preu de cost i preu de venda (aproximats en cas que no es disposi de la informació exacta), nombre d'exemplars, nombre de pàgines (de 2.100 espais cada una), il·lustracions o fotos (si és el cas), tipus de paper, d'enquadernació i de tintes (si es disposa de la informació), empresa impressora, coedició (si s'escau), si es tracta o no d'una publicació periòdica, pla general, calendari, altres observacions (si és el cas).

h) Còpia compulsada del contracte entre l'empresa editorial i l'entitat, o de l'acord signat.

i) Compromís escrit de l'entitat sol·licitant de publicar l'obra dins l'any en curs, o bé l'obra publicada si és el cas.

j) Compromís escrit de fer constar en les edicions de l'obra la menció següent: .L'edició d'aquesta obra ha comptat amb l'ajut del Departament de la Vicepresidència.

k) Declaració responsable d’estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l’Estat, així com de les obligacions amb la Seguretat Social, inclosa en el formulari de sol·licitud normalitzat, en el moment de sol·licitud i acceptació de la subvenció.

l) Declaració responsable de la persona que representa legalment l'entitat, conforme l'entitat sol·licitant no està sotmesa a cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiària establertes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

m) Declaració responsable, si és el cas, conforme es compleixen els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, que li siguin exigibles.

 

Documentació per justificar l’ajut que hagi estat concedit (a lliurar abans de 20 de novembre de 2009):

a) Un informe o memòria explicatius del desenvolupament de l'edició de l'obra subvencionada, que permeti relacionar aquesta activitat amb els justificants econòmics, segellats per l'entitat i signats per la persona qui en sigui representant legal.

b) Una relació d'ingressos i despeses de l'edició subvencionada on consti l'aportació de la Direcció General d'Afers Religiosos, així com una relació de les altres subvencions concedides i/o rebudes o, si escau, del finançament propi de l'edició subvencionada, indicant-ne la procedència, la quantitat i l'aplicació en el pressupost.

c) Els justificants econòmics de la despesa efectuada, que han de consistir en les factures originals corresponents a l'import de la subvenció concedida i una còpia de totes aquestes. Les factures han de complir els requisits que estableix la normativa vigent, lliurades a càrrec de l'entitat beneficiària de la subvenció, sens perjudici del seu retorn posterior, si així se sol·licita. Caldrà presentar igualment una relació numerada dels justificants presentats.

d) Una mostra dels elements informatius, divulgadors i publicitaris directament relacionats amb la promoció de l'obra subvencionada si l'entitat en disposa.

e) L'obra editada.

Termini màxim presentació documentació justificativa: 20 de novembre de 2009.



Comparteix