Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

21.04.2009

Premis Francesc Candel (Integració)



Els Premis Francesc Candel són convocats per la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

http://www.fundaciolluiscarulla.com/cat/index.cfm

Aquests premis estan destinats a reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant.
La dotació és de 5 premis de 3.000 euros per cada una de les bones pràctiques premiades.


Premis Francesc Candel
Fundació Lluís Carulla
Aribau 185, 3r. 08021 Barcelona
Tel. 93 200 53 47.
Fax 93 200 56 33

        
El termini de presentació de propostes de l'edició del 2009 acaba el dia 22 de juliol de 2009 . El veredicte del jurat es donarà a conèixer a mitjan octubre de 2008.     
     
2009

S’atorgaran a projectes i experiències reeixits d’entitats i institucions
que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país (llengua, tradicions, geografia i història, valors socioculturals),
la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.
Pel que fa a les experiències que optin als premis, caldrà que la proposta expliciti la motivació inicial, una descripció de les característiques de l’acció duta a terme i una valoració dels resultats obtinguts.
Pel que fa als projectes, caldrà que explicitin l’objectiu plantejat,
una proposta d’activitats i materials i que incloguin el compromís per escrit de dur-los a terme en el cas que els sigui
concedit un dels premis. Una vegada realitzat el projecte, caldrà igualment que els seus responsables facin arribar a la Fundació un informe on se’n detallin breument els resultats.
Per optar al premi, caldrà adjuntar a la proposta la fitxa d’inscripció que es trobarà al web de la Fundació Lluís Carulla
degudament emplenada.
Les propostes, que s’han de presentar per duplicat, podran incorporar
tota la documentació que els seus responsables considerin
convenient per tal de facilitar que el jurat dels premis pugui formar-se una opinió tan completa com sigui possible sobre el propòsit, el contingut, els materials utilitzats i el plantejament
metodològic del projecte o de l’experiència.
El jurat podrà fer visites a les entitats que hagin presentat propostes
a fi de conèixer d’una manera directa les característiques
dels projectes i les experiències que optin als premis.
Atesa la voluntat de fer difusió dels projectes i les experiències premiats, caldrà que les propostes siguin presentades d’una manera que en faciliti la divulgació posterior.
Les propostes podran ser presentades per entitats i institucions que duguin a terme activitats a Catalunya.

http://www.fundaciolluiscarulla.com/cat/premios_dinamicos.cfm?id_premio=1


Presentació dels VI Premis Francesc Candel al CEIP Mestre Morera

La Fundació Lluís Carulla premia un any més les bones pràctiques en l’àmbit de la integració

El termini de les propostes acaba el 22 de juliol i el veredicte es farà públic a mitjan mes d’octubre en un acte públic

La Fundació Lluís Carulla ha presentat aquest matí la sisena convocatòria dels Premis Francesc Candel, que tenen com a objectiu reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. En aquesta ocasió l’acte s’ha celebrat al CEIP Mestre Morera de Barcelona (C/ Perafita, s/n), un dels premiats en l’edició anterior per la seva tasca integradora. La directora de l’escola, Noemí Rocabert, ha reafirmat que en aquest centre «aprendre només es fa des de la igualtat».

Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla ha remarcat la importància d’aquests guardons i ha recordat que la immigració sempre ha format part de Catalunya i que la incorporació de noves persones “dóna un nou impuls al país i cal propiciar-la de manera que promogui l’arrelament”. Per la seva banda, Saoka Kingolo, responsable de l’àrea de Participació de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, que dóna suport als Premis Francesc Candel, ha explicat que la tasca del govern és donar respostes que s’adeqüin a les necessitats reals de la ciutadania i sobretot “fer que aquestes respostes no siguin exclusives de l’administració”.

El termini de presentació de les propostes acaba el proper 22 de juliol i el veredicte del jurat es donarà a conèixer a mitjans d’octubre de 2009 en un acte públic. En total són cinc premis dotats de 3.000 euros cadascun.

Els  membres del jurat són: Imma Boj, directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya; Mohammed Chaib, diputat al Parlament de Catalunya; Andreu Domingo, sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics (UAB); Carles Duarte, director de la Fundació; Josep Gonzàlez-Agàpito, catedràtic de Teoria i Història de l’Educació a la Universitat de Barcelona; Saoka Kingolo, de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, Núria Llevot, professora del Departament de Pedagogia i Psicologia de la Universitat de Lleida, i Teresa Llorens, cap de Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.



Comparteix