Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

02.05.2012

Intercanvi a Suïssa - PiCs AEiG Pinya de Rosa



 El passat 31 de març, els Pioners i Caravel·les de l'AEiG Pinya de Rosa, de Blanes (Demarcació de Girona), van agafar un autobús de línia que els duria fins a Berna. Allà els va rebre un grup d’scouts suïssos amb qui van fer un intercanvi durant 8 dies.

Després de 16 hores de viatge en autobús i de dormir la primera nit a la riba del riu Aare, els Pioners i Caravel·les van caminar 30 quilòmetres fins a Steffisburg, la població on els van acollir els escoltes de l'agrupament Pfadi Dracheburg. Van aprofitar l’estada per visitar diferents punts característics de la zona i per fer un intercanvi cultural, en què cadascun dels agrupaments explicava les tradicions i la cultura del país. Fins i tot, una nit els catalans van cuinar escudella i pa amb tomàquet amb embotit!

Entre altres activitats, també van fer un crazy challenge, que consisteix en posar-te un repte que has d'aconseguir en un temps determinat i sense utilitzar diners. Un altre dia es van llevar a les 3 del matí per fer tot tipus de proves i acabar rebent un scoutname d'acord amb la personalitat i hobbies de cadascú.

De l'intercanvi n’extreuen una experiència inoblidable, que els ha permès obrir-se a una altra cultura i maneres de fer les coses, aprendre noves maneres de fer escoltisme i, sobretot, fer nous amics tot compartint moments meravellosos. Probablement l'intercanvi tindrà el seu retorn l'estiu de 2013, quan els Pioners i Caravel·les de l’AEiG Pinya de Rosa esperen rebre els escoltes suïssos amb els braços oberts a Blanes!

 



Comparteix