Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

20.07.2017

Consells per combatre la calor als campaments



Quan pugen les temperatures cal prendre precaucions, especialment en les activitats a l’aire lliure. Us recordem vuit consells bàsics perquè la calor no ens espatlli els campaments!

Potser alguns d’aquests consells us semblaran d’allò més evidents, però val la pena recordar-los per assegurar-nos que la calor no ens causarà problemes innecessaris i garantir l’èxit dels campaments:

1. Protegiu-vos del sol. Quan feu activitats o caminades, és bo que tant els caps com els infants us poseu una gorra o un barret i roba lleugera, millor si és de cotó. Recordeu de posar-vos crema solar abans de començar i emportar-vos-la per aplicar-vos-la sovint.

2. Refresqueu-vos sovint. La calor és una bona excusa per fer activitats amb aigua i remullar-vos el cap o fins i tot la roba. Ara més que mai, serà d’allò més agradable banyar-vos cada dia si teniu un riu a prop, una piscina o una platja.

3. Descanseu al migdia. A les hores de més calor, procureu descansar una mica sota l’ombra d’algun arbre i evitar activitats al sol. Eviteu les llargues caminades, els jocs de córrer o els esforços físics intensos a les hores de més calor.

4. Beveu molta aigua. Feu-ho també fora de les hores dels àpats i encara que no tingueu set. Assegureu-vos que els infants també ho fan.

5. Intenteu menjar lleuger. En la mesura del possible, eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

6. Esteu al cas del temps. Seguiu les prediccions meteorològiques per saber quins seran els dies més calorosos.

7. El metge, a prop. Repasseu els horaris dels centres d’atenció primària que teniu més a prop. Si necessiteu consells de salut podeu trucar al 061 (Sanitat Respon), que funciona les 24 hores del dia.

8. Atenció amb els incendis. La calor també fa que es dispari el risc d’incendi. Sigueu al màxim de curosos a l’hora de cuinar, de recollir les deixalles i d’evitar qualsevol acció que pugui desencadenar un foc. Si detecteu una columna de fum truqueu al 112.


 

Fonts: Departament d'Interior, Minyons Escoltes i Guies  



Comparteix