Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Notícies

13.10.2021

A COPS DE PLUJA, A COPS DE VENT; PAS 2021/22

Infants de l'AEiG Sant Pere fent el pas a Castors i Llúdrigues



Cau l’octubre i toca enfocar la mirada cap endavant; primers caps de setmana, caps de setmana de passos. Tant és així que, la majoria d’agrupaments de la Demarcació, han engegat el curs 2021 - 2022 aquests primers dies d’octubre amb la celebració del Pas.

 

Després d’un estiu d’alt voltatge pel que fa a casals, sortides i excursions; d’un estiu de recuperació de sensacions, és el moment de començar de nou. -Sembla que fos ahir que tornàvem de campaments-, podria ser la sensació compartida per un gruix dels caps de la Demarcació. I és que encara immersos dins de la restricció i la norma, aquest mateix conjunt de caps que es troba a les portes d’un nou curs, ha estat el que ha tirat endavant més d’una vuitantena d’activitats en el lleure durant aquest juliol, agost i setembre. A l’espera del reconeixement que aquesta tasca mereix, ens preguntem: I ara què? Doncs ara es reprèn l’activitat per tornar a oferir un lleure de qualitat emmarcat dins de l’escoltisme i el guiatge.

 

Aquest cap de setmana, infants i joves han fet els seus passos a branques. Pels que acabeu d’arribar, fer el pas és la representació simbòlica de l’entrada i la sortida dels infants i joves a les unitats. A més, també fan el pas els més petits, aquells Castors i Llúdrigues que entren per primera vegada al Cau, el pas de benvinguda a l’entorn escolta. Per descomptat, també és moment per aquells que han pres la decisió de marxar, ells faran el pas de comiat. Allà on vagin, fidels a l’escoltisme i en el servei als altres. La festa del Pas és un dia de retrobament, d’emocions a flor de pell i de creuar mirades plenes d’eufòria per tirar endavant el curs que comença.

 

Un grup de caps de Girona va escriure fa un temps que el pas és un bon moment per plantejar els aspectes més essencials del curs. És quan es poden configurar les unitats, les sisenes o patrulles, els càrrecs, etc. També és un bon moment per valorar tot allò après i per plantejar-se objectius i propòsits de cara al nou curs que s’inicia (La Festa del Pas, 2012).

 

A partir d’aquest dissabte i aquest diumenge comença el Cau. Serà el moment on aquella Llúdriga que entra decidirà si li agrada o no, si se sent a gust amb els seus nous companys. Llops i Daines, tarda rere tarda, començaran a descobrir nous jocs, dinàmiques... Els RiNG, els PiC, assumiran el repte de fer diana buscant un gran projecte, igual que TRUC en la seva particular recerca del servei. I el mateix amb els caps, els nous i els que ja hi eren, vetllaran perquè tot funcioni sobre rodes. Però bé, tot això ara comença, comença després d’haver celebrat la Festa del Pas.



Comparteix