Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Girona

Demarcació de Girona

Ambienta'tQui som?

Ambienta't és la comissió de natura de Demarcació de Girona. Va néixer d'Escoltisme i Guiatge per l’Empordà, un grup de treball que es va crear a partir dels incendis produïts a l’Empordà l’estiu del 2012 per mantenir el voluntariat de l’escoltisme i guiatge mentre no començava el curs als agrupaments.

Actualment, l’equip està format per set persones però gaudim de l'ajuda puntual de molts altres caps. Els integrants de la comissió som:
 
Alícia Artigas - AEIG La Claca 
Núria Mitjavila - AEiG La Claca
Lluc Sunyer - AEIG Pla de l'Estany
Joel Burch - Comissari de la Demarcació
Laia Soler - AEIG Nostra Dona del Tura
Virgínia Parada - AEIG Montpalau
 
 
Què fem?
 
Actualment, a banda de les tasques a l’Empordà, la comissió està treballant en altres projectes i també en altres zones per poder oferir als agrupaments la possibilitat d’un servei a la natura més ampli.

Els tres objectius principals de la comissió són:
  • Sensibilitzar i conscienciar als agrupaments dels serveis que es poden oferir a la natura.
  • Recollir contactes i eines que permetin una comunicació més directe amb el servei.
  • Gestionar, en cas d’emergència, equips de voluntaris dels agrupaments de la Demarcació.

Tanmateix, cal tenir present que Ambienta't és un grup de treball novell i que per tant, necessitarà temps i confiança per poder consolidar-se.
 

Trobades/ Emissions/ Publicacions
 
El curs 2012-2013 la comissió Ambienta't va estar fent diverses activitats de servei a l'Empordà. L'activitat més important va ser la de Trucs per l'Empordà, on més d'un centenar de joves van fer una experiència d'aprenentatge i servei a Campmany.
 


El curs 2014-2015 es va realitzar El Camí Xirucaire. Es van marcar rutes verdes que ajuntaven els agrupaments de la Demarcació i posteriorment es va fer una gran trobada a Girona fent servir aquests camins.
Podeu consultar les rutes al wikiloc
 

El curs 2015-2016 es va treballar amb diverses idees per donar continuitat a aquest projecte, però es va decidir començarne un de nou: el projecte CIMS, on s'intentarà motivar els diversos agrupaments amb un carnet on anar marcant els pics que vagin fent i un premi a l'agrupament que més pics hagi fet.
 
Per a qualsevol idea o aportació, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu ambientatdemgirona@gmail.com o del grup del facebook Ambienta’t Demarcació de Girona
 

Comparteix