Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

16.05.2014

L'AEiG Misericòrdia realitza un servei als Aiguamolls del Pla de Santa Maria

Els membres de l AEiG Misericòrdia van realitzar tasques de neteja i plantació als aiguamolls, anellament d’ocells i muntatge i col·locació de caixes niu.



Dins de les diverses activitats que realitzen al llarg de l’any, l’Agrupament Escolta i Guia Misericòrdia, el dissabte 26 d’abril es va desplaçar fins als aiguamolls del Pla de Santa Maria (Valls), per realitzar un projecte de conservació d’aquest paisatge natural.

Els joves i nens, juntament amb els seus caps i alguns pares, van realitzar tasques de neteja i plantació, anellament d’ocells i muntatge i col·locació de caixes niu. 

L’anellament dels ocells és una tècnica utilitzada en l'estudi dels ocells salvatges en què s'afegeix una petita etiqueta de metall o plàstic, amb un codi numèric, a les seves potes o ales. D'aquesta manera diversos aspectes de la vida dels ocells poden ser estudiats, com per exemple la mida de les seves ales, la quantitat de greix que tenen, controlar la seva longevitat, la migració i nombre d’ocells que hi ha de cada espècie en la zona. Aquestes tasques van ser realitzades pel Raul, un anellador d’ocells professional, que va ensenyar als infants i joves com es duen a terme aquest conjunt de tasques. 

Després d’anellar els ocells, els infants van netejar i plantar farigola, menta, lavanda i romaní en una zona dels aiguamolls, tot omplint espais buits on hi faltava vegetació.

Per acabar, en finalitzar de muntar les caixes niu, les van col·locar en diversos arbres, amb l’ajut de'n Marius, pare d’una de les trucaries, per tal que els ocells puguin niar i augmentar el seu nombre en els aiguamolls.
 
     
Escoltant les explicacions 
 
  Escoltant les explicacions dels experts
 
  Anellament dels ocells
 
 
   
Plantant farigola, lavanda i romaní    Construïnt caixes niu    Penjant les caixes niu  

 


Comparteix