Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

06.06.2016

L’Estornell celebra els 40 anys i afronta la nova dècada amb nou equip d’agrupament



La pluja no impedeix la celebració de tots els actes, però obliga a traslladar el sopar al pavelló.

L’Agrupament Escolta l’Estornell ha celebrat aquest dissabte 4 de juny els quaranta anys de vida a l’Espluga amb una jornada festiva. Membres de les diferents branques, caps, antics integrants del Cau, l’equip d’agrupament dels últims cinc anys i el nou equip han commemorat l’aniversari en l’acte institucional que ha tingut lloc al Jardí dels Francolins. En l’acte s’han recordat els inicis de l’entitat, però també ha servit per donar relleu al nou equip d’agrupament. La jornada s’ha tancat amb un sopar de germanor que a causa de la pluja s’ha traslladat al pavelló del Casal.

La jornada a començat a dos quarts de 7 de la tarda amb activitats pels nens i nenes del Cau. A causa de la pluja, la gimcana s’ha celebrat al local de l’entitat, però finalment altres activitats s’han pogut fer a la plaça Montserrat Canals amb la participació de prop de cinquanta persones. L’acte central s’ha viscut al Jardí dels Francolins on s’hi han reunit més de 150 persones, entre les quals exmembres de l’Estornell, integrants actuals i familiars.



L’actual equip d’agrupament ha agraït la tasca de Mossén Albert Palacín, impulsor del Cau a l’Espluga, posant en valor que “Palacín és l’ànima de l’Agrupament”. “L’any 1975 la seva voluntat i perseverança van ser determinants perquè l’Estornell fes les primeres passes”, ha afegit Anna Garcia, actual cap d’agrupament. Al mateix temps, els membres de l’equip han destacat els valors que aporta l’escoltisme i tot el que significa l’Agrupament. Els Ràngers i Noies Guies han explicat en un vídeo què és el Cau i, alhora, han animat a altres persones perquè se sumin a l’entitat. En l’acte també hi ha participat Albert Palacín que ha volgut remarcar: “el Cau no el vaig començar jo, sinó una colla de gent”. A més, Palacín ha recordat que l’Agrupament té els seus orígens en l’Olla Barrejada, el teatre llegit i en les colònies que feien alguns nens i nenes. Finalment, Albert Palacín ha animat a les noves generacions perquè continuïn apostant per l’escoltisme. Mossèn Pere Dalmau, que no ha pogut assistir a l’acte, ha recordat per mitjà d’una carta alguns dels moments viscuts. També ha posat en valor la tasca dels caps de l’Agrupament i els ha encoratjat a seguir treballant. A continuació, els més petits de l’Estornell han presentat un Lipdub que han fet per ensenyar les interioritats del Cau. Enric Vives, president de l’Associació Casa Llavassa, ha felicitat a tots els caps que han tirat endavant el projecte i ha destacat la importància de l’Agrupament pels valors que aporta al jovent. L’alcalde de l’Espluga i antic integrant de l’Estornell, David Rovira, ha felicitat els membres actuals de l’Agrupament pel bon moment que viu i ha desitjat que l’esperit del projecte continuï. Els responsables de la demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya també han commemorat l’aniversari de l’agrupament mitjançant un vídeo.

Un dels instants més emotius de l’esdeveniment s’ha viscut amb el canvi d’equip d’agrupament. L’equip actual ha recreat el moment en què van assumir el càrrec i s’han volgut acomiadar agraint el suport rebut per part de les famílies i dels joves de l’Agrupament i remarcant tot el que ha significat per a ells aquesta etapa.

L’acte institucional ha acabat amb la reproducció del tràiler del vídeo “Quatre dècades d’Estornell”, un audiovisual creat per un grup de caps que recorda moments dels quaranta anys del Cau.



La pluja ha obligat que a traslladar el sopar al pavelló del Casal on prop de 250 persones han festejat les quatre dècades de vida de l’entitat. Després del sopar s’ha celebrat un bingo on s’han recollit 121€ que es destinaran al camp d’estiu dels Llops i Daines. La jornada ha acabat amb l’espectacle infantil de Factoria del espectáculo.



Nova dècada, nou equip d’agrupament

La jornada de celebració dels quaranta anys de l’Estornell també ha servit per fer traspàs del nou equip d’agrupament. L’equip format per Anna Garcia, Alba Òdena, Gemma Berguedà i Núria March s’han acomiadat després de 5 anys al capdavant de l’Estornell per donar pas al nou equip amb Ferran Lozano i Carla Picanyol al capdavant. Gemma Òdena, Aida Moyà i Ariadna Martí completen el nou equip. Anna Garcia ha assegurat que “ha estat un orgull anar al capdavant de l’Agrupament per tot el que comporta” i constata que l’Estornell celebra les quatre dècades de vida amb un bon estat de salut amb gairebé un centenar de nens i una trentena de caps. Alhora, Garcia afirma que el futur del projecte està en bones mans. Al seu temps, Ferran Lozano expressa que viuran amb molta responsabilitat aquesta nova etapa. Lozano fixa que s’haurà de seguir en la mateixa línia, consolidar els caps i branques actuals i iniciar projectes nous. Carla Picanyol explica que mantenir el nivell del darrer equip d’agrupament serà el principal repte al qual s’hauran d’afrontar perquè “han deixat el llistó molt alt”.


Quatre dècades, quatre pics

Els actes de celebració dels quaranta anys de l’Agrupament Escolta l’Estornell van començar el 15 de maig amb l’ascens al cim de Sant Jeroni a Montserrat. La sortida forma part del projecte “Quatre dècades, quatre pics” pel qual s’han programat quatre ascensos. El 9 i 10 de juliol es pujarà al Canigó, el 17 i 18 de setembre al Pedraforca i, finalment, el 8 i 9 d’octubre al Montardo.



 


Comparteix