Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

Notícies

21.05.2018

La Demarcació de Tarragona participa a la Setmana de la Natura 2018



La Setmana de la Natura és un moment de l’any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural. Durant 10 dies, s’organitzaran més de 300 activitats arreu de Catalunya per la conservació de la natura i el medi ambient, per a joves i per a grans, al mar, a la muntanya i a la ciutat.

Tota la demarcació celebrarem la setmana de la natura el dissabte 26 de maig. Cada branca de cada agrupament per separat però, això sí, amb les mateixes activitats. Hem preparat una activitat per cada una de les branques, i les hem registrat al web de la setmana de la natura! Podeu visualitzar-les al mapa interactiu: http://setmananatura.cat/2018

Les activitats són:
 
  • C/LL: Ruta dinamitzada. L'aventura del follet! Consisteix en una ruta dinamitzada amb una intrèpida història on els follets es rebel·len i els Castors i les Llúdrigues els han de fer veure que encara hi ha esperança pels espais naturals.Consulta el recurs fent clic aquí. 
  • LL/D: Sabons naturals. Aprèn a fer el teu sabó! Els Llops i les Daines descobriran i aprendran com fer sabó. Consulta el recurs fent clic aquí.
  • R/NG: Orientació. Ens orientem? Els Ràngers i les Noies Guia aprendran a orientar-se a la natura utilitzant diverses tècniques. Seran Bear Grylls per un dia! Consulta el recurs fent clic aquí.
     
  • P/C: Plantes medicinals. Els Pioners i les Caravel·les faran diverses activitats relacionades amb les plantes medicinals. Consulta el recurs fent clic aquí. 
     
  • TRUC: Impacte humà. Tots a la recerca d'un món sostenible. Els i les TRUC faran un debat dinamitzat sobre quin impacte tenen a nivell individual i a nivell de societat a la natura.Consulta el recurs fent clic aquí.

A les taules de maig vam repartir unes fantàstiques polseres per a què us les repartiu entre els i les caps i la canalla! Això ens servirà també per poder donar visibilitat al projecte a les xarxes socials, així que no us oblideu de pujar alguna foto amb el hastag #setmananatura
  • Les polseres són de cotó natural i han estat fetes en col·laboració amb MaresMon, una entitat solidària sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat en favor d’una societat més justa, igualitària i afavorint la cohesió social. Els braçalets #setmananatura els han acabat dones amb risc d’exclusió social que participen al programa “Totdraps“.

Les activitats les han pensat la Comissió Natura de la TACA (Taula de Comissàris i Comissàries), emmarcat en les línies de curs de la taula, i donant resposta a un dels objectius de la Demarcació de Tarragona. Moltes gràcies, comissió!

PER CERT! Hi ha un concurs de fotografia:


 


Comparteix