Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

3a etapa. AEiG Ixent - AEiG V. de la Candela
Tram que uneix l’AEiG Ixent (Sant Pere i Sant Pau, Tarragona), situat a l’interior de l’escola La Salle Tarragona, amb l’AEiG V. de la Candela (Valls). Aquest recorregut coincideix, la gran majoria, amb el GR172. Passa per sobre del Pont del Diable, segueix camins de l’anella verda i creua pobles com el Catllar, la Secuita, Renau, Nulles fins arribar a Valls.
 
3a etapa. AEiG Ixent - AEiG V. de la Candela

Distància: 31 Km
Desnivell: + 677 m / - 534 m
Temps: 10 h 39 min

 
 

Descripció sentit normal (AEiG Ixent - AEiG Verge de la Candela)
 
 • 0,00 Km   Sortim de La Salle i desfem uns metres per tirar Països Catalans amunt. Prenem el primer carrer a mà esquerra i voregem les instal·lacions de La Salle.
   
 • 0,57 Km   Agafem el  PR-C15 tot agafant el carrer a mà esquerra encara resseguint l’escola. Passem per davant del Marcel·lí Domingo i l’institut de Sant pere i Sant Pau.
   
 • 1,10 Km   Deixem el PR-C15 i agafem un camí que ens porta al Pont del Diable, primer amb una petita baixada que desemboca a un pas soterrat sota l’autopista al que s’accedeix per una porta giratòria. Un cop a l’altra banda hem de trobar un dels senderons que s’enfila uns metres a trobar l’entrada del Pont del Diable o aqüeducte romà de Les Ferreres.
   
 • 2,00 Km    Caminem per sobre del pont tot gaudint de les sensacions i les vistes. Un cop a l’altra banda seguim el camí guanyant una mica d’alçada fins que trobem un tallafocs que creua el sender. Seguirem fins arribar al mas de l’Àngel des d’on agafarem el sender del Tomb de l’anella verda. El camí passa ara per boscos mediterranis i podem anar veient antics marges de pedra seca i els masos des d’on abans es cultivaven aquestes terres.
   
 • 5,00 Km   Arribem a la carretera que uneix Tarragona i Els Pallaresos, i la creuem (pal indicador a banda i banda de la carretera). Deixem el camí marcat del Tomb a l’anella verda per agafar el GR172 indicat amb un cartell direcció El Catllar.El camí, amb marques del Camí de Sant Jaume i de GR, travessa per alguns carrers un parell d’urbanitzacions. Anirem trobant pals indicadors a les cruïlles.Després d’un curt tram asfaltat, arribem a la carretera que uneix El Catllar amb Els Pallaresos. Hem de creuar la carretera per fer un últim tram de camí en baixada, que busca entrar al poble d’El Catllar just al davant del Castell.
   
 • 10,90 Km   Seguim uns metres la carretera a mà esquerra per arribar a un aparcament al costat del parc de La Torre d’En Guiu, i seguint el GR prenem una petita carretera que va inicialment paral·lela al riu Gaià, remuntant-lo. Al cap de poc passarem pel costat de l’antiga fàbrica abandonada i d’una ermita, tot seguint el tram asfaltat, per creuar l’antiga via del tren per sobre, i la nova via de l’AVE per sota.
   
 • 12,20 Km   Deixem ja la pista asfaltada per agafar un antic sender, on podrem observar sobre les rodes les roderes deixades pel pas de carruatges. 
   
 • Poc després ens trobem un encreuament de pistes. Nosaltres seguim endavant, sempre amb marques de GR, fins que en passar pel costat d’un mas abandonat, deixem la pista ampla i prenem un seguit de corriols que ens duran a creuar un petit barranc, i finalment arribar a Renau.
   
 • 17,50 Km   Atravessem el poble i anem a sortir per la carretera, i sempre seguint el GR172, prendrem una pista que, sense pèrdua, ens durà fins a Nulles.
   
 • 21,00 Km   Anem a buscar el carrer de la Font i la Plaça del Portal per acabar sortint del poble per una pista amb les marques del GR.
   
 • 25,80 Km  Arribarem a la carretera que va de Valls a Puigpelat. Aquí sí que abandonarem el GR i seguirem la carretera, vigilant amb el trànsit, cap a l’esquerra (direcció Valls) durant uns 900m, moment en què prendrem un carrer a mà dreta pel costat d’unes naus industrials. Al cap de 500m, al final d’aquest carrer més ample, prenem una pista asfaltada a l’esquerra que ens durà fins a la rotonda on es creuen la carretera N240.
   
 • 28,00 Km   Deixarem la rotonda per una petita pista asfaltada que ens conduirà ja directament a la part del darrere de l’estació de trens de Valls.
   
 • Des d’aquí, seguim els carrers per arribar al cau de Valls, just a sota l’Església de Sant Joan, ben visible des de tot el poble.
Perfil del sentit normal:


 
Pots descarregar el track del sentit normal de la tercera etapa AEiG Ixent - AEiG Verge de la Candela fent clic aquí.
 

Descripció sentit invers (AEiG Verge de la Candela - AEiG Ixent)
 
 • 0,00 Km   Sortim des de l’Església de Sant Joan, on es troba l’AEiG V. de la Candela, tot travessant Valls per diferents carrers fins arribar al carrer Avenir i creuar les vies del tren pel túnel que passa per sota. Passem per darrera de l’estació de trens i seguim per una petita pista asfaltada, camí del Fornàs, que ens conduirà a una rotonda per on passa la N240.
   
 • 2,45 Km  Per la part sud d’aquest rotonda, creuem la N240 que va direcció a Valls i agafem una pista asfaltada que ens portarà a l’urbanització Les Boveres. Seguirem per un carrer ample direcció sud durant uns 500m fins arribar al costat d’unes grans naus industrials i girarem a mà esquerra. Reseguirem la carretera TV-2034 que va de Valls a Puigpelat, vigilant amb el trànsit, durant uns 900m. Abans d’arribar a Puigpelat, trobarem un trencall amb un indicador de camins a mà dreta des d’on agafarem el GR172 direcció Nulles.
   
 • 4,80 Km   Seguim les marques de GR fins arribar a Nulles. Creuem el poble passant per la Plaça del Portalel i el carrer de la Font fins arribar al carrer de Sant Joan i creuar la carretera TP-2031.
   
 • 9,80 Km   Prendrem una pista que, sense pèrdua, ens durà fins a Renau, sempre seguint el GR172.
   
 • 13,00 Km   Passat el centre del poble de Renau, deixem la carretera principal que el rodeja per creuar una serie de cases pel camí de les Briques. Seguim, sense pèrdua, el GR172 fins a creuar les vies de l’AVE per sota i l’antiga via del tren per sobre. Passem pel costat de l’ermita de Sant Ramon i arribem al Catllar pel costat del riu Gaià.
   
 • 20,00 Km   Passem per davant del Castell del Catllar tot enfilant la carretera TP-2039 que uneix El Catllar amb Els Pallaresos i sortim a mà dreta per una petita carretera asfaltada senyalitzada per un indicador de camins que ens marca el GR172 direcció Tarragona. Seguint sempre el GR, creuem la carretera T-203 i seguim pel carrer la Mercè, sempre direcció Tarragona. Passem per davant de la depuradora i creuem la urbanització Quadra Manous. Finalment arribem a un indicador de camins abans d’arribar a l’urbanització Pins Manous 3. 
   
 • 25,75 Km    Tenint l’indicador de camins com a referència, deixem el GR172 i agafemt el sender marcat com a Tomb de l‘anella verda. El camí passa ara per boscos mediterranis i podem anar veient antics marges de pedra seca i els masos des d’on abans es cultivaven aquestes terres. Seguirem fins arribar al mas de l’Àngel on deixarem el Tomb de l’anella verda i seguirem per una pista durant uns metres direcció sud-oest per trencar per un camí que surt a mà esquerra també en la mateixa direcció. Seguim el camí perdent una mica d’alçada fins que trobem un tallafocs que creua el sender i seguim fins arribar al Pont del Diable o aqüeducte romà de Les Ferreres. Caminem per sobre del pont tot gaudint de les sensacions i les vistes.  
   
 • 29,00 Km   Deixem el Pont del Diable i, baixant per un sender paral·lel a l’AP7, creuem l’autopista per un pas soterrat al que s’accedeix per una porta giratòria. Ens enfilem per una petita i marcada pendent cap al barri de Sant Pere i Sant Pau i, a l’entrada d’aquest, agafem el PR-C15 que ens portarà a l’avinguda dels Països Catalans passant per davant de l’institut i l’escola Marcel·lí Domingo. 
   
 • 30,40 Km   Deixem el PR-C15, tot agafant l’avinguda a mà dreta, resseguint l’escola de La Salle Tarragona.
   
 • 30,85 Km   Voregem La Salle Tarragona fins a trobar l’entrada principal pel carrer de Marcel·lí Domingo, escola on es troba l’AEiG Ixent.

Perfil del sentit invers:

 
Pots descarregar el track del sentit normal de la tercera etapa AEiG Verge de la Candela - AEiG Ixent fent clic aquí.

 
Fes clic aquí per tornar a veure totes les etapes. 

Comparteix