Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Tarragona

4a etapa. AEiG V. de la Candela - AEiG M. de Déu de la Mercè

Ç

Tram que uneix l’AEiG V. de la Candela (Valls) amb l’AEiG M. de Déu de la Mercè (Montblanc). Aquest recorregut transcorre pel coll de Lilla amb l’opció de desviar-se per fer el cim de la Cogulla. És fàcil desorientar-se si no es porta la ruta preparada, ja que no segueix, en la seva majoria, un camí senyalitzat. Tot i així, hi ha un bon tram que va pel SL Els Boscos de Valls. S’ha d’anar en compte al creuar la carretera que puja al coll de Lilla.
 
4a etapa. AEiG V. de la Candela - AEiG M. de Déu de la Mercè

Distància: 19,3 Km
Desnivell: + 573 m / - 439 m
Temps: 6h 56 min
 

 

Descripció sentit normal (AEiG Verge de la Candela - AEiG M. de Déu de la Mercè)
 
 • 0,00 Km   Sortim de l’AEiG V. de la Candela de Valls, i a mà esquerra agafem el carrer de l'Església per anar a parar a la Costa del Portal Nou i creuar el pont que passa per sobre el torrent. Seguim fins arribar a la carretera de Picamoixons i agafem el segon carrer a mà dreta, l’avinguda de les Comarques. 
   
 • 0,95 Km   A l’alçada de la residència Alt Camp, agafem el sender marcat SL Boscos de Valls tot agafant una pista asfaltada que ens portarà entre diferents finques i masos. Creuarem la via del tren i seguirem per la pista que a poc a poc es va tornant camí fins arribar a un encreuament en forma de T mentre reseguim un mas ballat. Allà girem a mà esquerra per anar a creuar l’Autovia A-27 per sota del pont. Seguirem el camí marcat pel SL fins arribar a una pista de gas o aigua.
   
 • 5,00 Km  Agafem la pista per on passa gas/aigua fins a trobar un altre camí a mà esquerra, que tot rodejant el puig ens deixarà a una pista asfaltada que porta a uns masos.
   
 • 6,15 Km   Agafarem la pista asfaltada direcció Fontscaldes (NordEst) i després de deixar una altra pista asfaltada a mà esquerra, a uns 150 metres agafem uns camins a mà esquerra que ens portaran direcció a Lilla tot entrant a una zona boscosa i pujant muntanya amunt. Ens enfilarem fins al capdamunt del coll seguint una pista de terra que va fent ziga-zagues o un camí més costerut.
   
 • 8,25 Km   Al capdamunt del coll, agafarem una pista marcada per a BTT i baixarem fins al poble de Lilla tot passant per una font i una petita capella.
   
 • 10,00 Km   Arribem a Lilla on agafarem i  immediatament deixarem el GR7 fins anar a l’entrada del poble des de la N-240 que va de Montblanc a Tarragona, i la creuarem per agafar una petita pista asfaltada cap al nord. Al primer encreuament girarem a mà dreta i la seguirem quasi bé 1km fins a trobar una pista de terra marcada amb dues roderes a mà esquerra.
   
 • 12,00 Km   Arribarem a una cruïlla de 4 camins. Seguirem pel principal direcció nord (a mà dreta) tot seguint un altre pista marcada amb dues roderes al terra. Aquest ens portarà a sota la via del tren, que seguirem durant 1km fins arribar a la carretera TV-2421. Anirem a mà esquerra, i després de fer-ne uns 100m agafarem el camí que surt a mà dreta que ens portarà al GR175.
   
 • 16,80 Km   Agafem GR175 direcció Montblanc. Creuarem el pont de la N-240 per sota i arribarem a Montblanc per les escoles.
   
 • 18,80 Km   Deixem el GR175 per creuar tot el poble pel centre. Passarem per la part més antiga, carrer major, plaça major i arribarem a l’AEiG M. de Déu de la Mercè que està al carrer dels Xolladors tot passant pel carrer Font Major.
Perfil del sentit normal:

 
Pots descarregar el track del sentit normal de la quarta etapa AEiG Verge de la Candela - AEiG M. de Déu de la Mercè fent clic aquí.
 

Descripció sentit invers (AEiG M. de Déu de la Mercè - AEiG Verge de la Candela)
 
 • 0,00 Km   Sortim de l’AEiG M. de Déu de la Mercè, i a mà dreta agafem el carrer Font Major per anar a parar al carrer Major, tot passant per la plaça Major. Creuem tot el poble direcció nord fins passar la muralla pel portal de Sant Antoni. Des d’allà mateix agafem el GR175.
   
 • 0,40 Km   Seguim el GR175 direcció nord tot creuant pel pont vell. Passarem per les escoles i creuarem el pont de la N-240 per sota.
   
 • 2,35 Km   Arribarem a una cruïlla de 3 camins. Abans de creuar les vies del tren per sota, agafem el camí paral·lel a aquestes en direcció sud-est per anar a parar a la carretera TV-2421. De la mateixa manera, anirem a buscar les vies del tren, tot seguint la carretera i abans de creuar-les per sota, agafarem el camí que les ressegueix direcció sud-est. Durant aquest tram, passarem per sota mateix del pont durant uns 800 m fins arribar a un encreuament on ja no podrem seguir més.
   
 • 4,50 Km   Agafarem el camí que tenim a mà esquerra, el qual segueix la direcció de les vies del tren. Al primer trencant a mà esquerra, a pocs metres d’haver deixat el pont del tren, agafem el camí que ens portarà per diferents pistes de terra a la N-240 .
   
 • 8,70 Km   Creuem la N-240 amb molt de cuidado per enfilar-nos per la pista asfaltada que ens portarà al poble de Lilla. Seguint pel carrer Major arribarem a la plaça Major on hi ha un indicador de camins. Allà seguirem el GR7 durant uns 100 m direcció Valls pel carrer de les Cases Noves. Sense deixar el carrer, seguirem fins arribar a una pista de BTT que ens portarà al coll tot passant per una font i una petita capella.
   
 • 10,88 Km   Al capdamunt del coll, baixarem per un camí amb força desnivell o per una pista de terra que va fent ziga-zagues. Un cop a baix, seguirem per una pista direcció Fontscaldes i trencarem per un camí a mà dreta que ens portarà pel mig d’una zona boscosa fins arribar a una pista asfaltada.
   
 • 12,35 Km   Seguirem la pista asfaltada a mà dreta direcció sud-oest durant uns 800 m fins arribar a un camp d’oliveres i altres arbres fruiters. Allà decantarem a mà esquerra, direcció sud, per una pista de terra marcada amb roderes. La seguirem tot guanyant alçada fins a una pista marcada amb indicadors d’aigua o de gas. Seguirem aquesta fins arribar a uns camps de conreu on hi ha un camí marcat, el SL Boscos de Valls.
   
 • 14,35 Km   Seguirem el camí marcat pel SL fins arribar a creuar l’Autovia A-27 per sota del pont. Passat aquest, arribarem a un encreuament que girarem a mà dreta reseguint un mas ballat. Seguirem la pista de terra que es tornarà en asfaltada, passarem una petita urbanització anomenada Plana d’en Berga i creuarem la via del tren. Seguirem per la pista asfaltada tot passant entre diferents masos i finques fins arribar a la residència Alt Camp, on deixarem de seguir el SL Boscos de Valls.
   
 • 18,32 Km   Baixarem l’avinguda de les Comarques fins arribar a la carretera de Picamoixons. La seguirem uns 100 m direcció est, i al segon carrer a mà esquerra agafarem el carrer del Portal Nou, creuarem el torrent pel pont i enfilarem cap al centre de Valls per la Costa del Portal Nou. Arribarem davant de l’església de Sant Joan pel carrer de l’Església i allà cabarem l’etapa, haurem arribat al local de l’AEiG V. de la Candela.
Perfil del sentit invers:
 
Pots descarregar el track del sentit invers de la quarta etapa AEiG M. de Déu de la Mercè - AEiG Verge de la Candela fent clic aquí.
 
 Fes clic aquí per tornar a veure totes les etapes. 
 

Comparteix