Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Demarcació de l'Alt Ter

Demarcació de l'Alt Ter

Excursions

 Camí de la Rectoria de Vespella a la creu de Gurb


Davant de la Rectoria reprenem la pista que condueix al mas La Vila fins a la primera bifurcació (Bifurcació_1).
Allà agafem el trencant de l’esquerra (el de la dreta porta al mas La Vila) i continuem per la pista fins la següent bifurcació (Bifurcació_2).
En aquesta bifurcació agafem el camí de l’esquerra (hi ha un cartell que diu “La Baga, camí particular”) i continuem fins a arribar a aquest mas.
Un cop al mas, seguim pel camí tot deixant a la nostra esquerra una cort de porcs i una bassa (Bifurcació_bassa i Bifurcació_bassa2). El camí voreja un camp i finalment el travessa. Passat el camp, el camí fa un lleuger descens i després comença a pujar amb decisió. Afortunadament el camí és força ombrívol degut a la vegetació (pins i roures) i segueix una pista en mal estat. Finalment arribem a una bifurcació (Bifurcació_Roc).
Allà prenem el camí de la dreta, que és el que puja amunt (el de l’esquerra va pla i avall) i seguim per la mateixa pista fins que enllacem amb el PRC-41 (Arribada_PRC-41 i PRC-41). Seguim el sender en direcció a l’esquerra. Al cap d’una estona ja podrem veure la Creu de Gurb (Creu_de_Gurb). Seguint les franges blanques i grogues arribarem al Coll de la Creu de Gurb.
Al Coll hi ha uns cartells (Cartells_1 i Cartells_2) que informen sobre el PR i un d’ells ens indica el camí fins a la Creu de Gurb (que es troba a cinc minuts).
Des del Coll es pot seguir el PR cap a St. Julià Sassorba (agafant el camí per on hem arribat) o bé baixar fins a St. Roc  i St. Andreu de Gurb.
 
Tot el camí passa per pista i camí ben marcat, per tant és difícil perdre’s. Només cal estar atent a les bifurcacions.
Durada: una hora fins a la Creu caminant a bon ritme (per exemple per uns P/C o uns R/NG grans). Per unitats més petites cal comptar més estona, ja que el camí puja força.

 
 

Comparteix